Oude Liefde Roest ….. Niet !!! Niet ?   21 comments

Een oude liefde van mijn man en mij is varen, lekker in de natuur vertoeven met een boot. Sommige van jullie kunnen zich dat vast nog wel herinneren. Samen met onze twee katten op de boot op de Limburgse plassen en alle avontuurtjes die daarbij horen.

maaspanorama

Recentelijk hebben we een andere boot gekocht. Deze zijn we de afgelopen week in de kop van Noord-Holland op gaan halen. Het betekende een flinke route diagonaal door ons land over de Nederlandse wateren van noord naar zuid.

Maandag 20 april begint in Nieuwe Niedorp de reis richting Alkmaar. Het is rustig varen, weinig beroepsvaart en meteen een relaxte manier om dit schip beter te leren kennen. Onderweg door allerlei leuke dorpjes.

En langs uiteraard vele typisch Nederlandse tafereeltjes zoals deze molen ….

Varend door de polders zien we ook veel watervogels en horen doe je ze echt overal. De grote aantallen ganzen waken angstvallig over hun kleintjes die uiteraard nog niet kunnen wegvliegen voor een naderende boot. Druk snaterend dirigeren ze hun kroost naar de kant ….

grauwe ganzen met jongen

Vlak bij Broek op Langedijk zien we twee bruine kiekendieven jagen. Dat is mooi zeg …

(Click to enlarge)

We kiezen vervolgens een rustige route via het Noord-Hollands kanaal naar Purmerend en dan zuidwaarts naar Amsterdam. In Buiksloot, buitenwijk van A’dam, meren we af om onze eerste nacht door te brengen. Het is vijf uur in de middag en mooi geweest voor deze dag. Nog even genieten van het zonnetje.

Dinsdag 21 april vertrekken we al vroeg in de ochtend. De sluis om het Amsterdamse IJ te bereiken wordt snel en alleen voor ons bediend en met een stralend blauwe lucht varen we het IJ op waar het leven mondjesmaat op gang komt. Links de achterzijde van het Centraal Station. Opvallend vooral de vele, vele riviercruiseboten van elders die hier liggen.

IJ, A'dam

Amsterdam voorbij varen we het Amsterdam – Rijnkanaal op. Een kanaal waar de meeste jachten liever niet op varen. Het is een kanaal met een behoorlijke golfslag door de oevers van damwanden. Er varen veel grote zeeschepen op. Gelukkig is het nog vroeg en is er nog weinig beroepsvaart.

A'dam rijnkanaal

Na een uurtje op dit kanaal kunnen we afslaan richting de Vecht. We varen Weesp binnen … en stuiten meteen op een probleempje. De ophaalbrug is om 09.00 uur bediend geworden en de volgende bediening is pas om 12.30 uur. We zijn net 10 minuutjes te laat … Dag Weesp…..

Daar gaan we niet op wachten. We keren om en nemen nog een paar kilometertjes het Amsterdam-Rijnkanaal tot Nigtevecht waar we ook de Vecht op kunnen.

Daar is het een kwestie van op een knop duwen en de hele zaak gaat de lucht in 🙂

Nigtevecht brug

Vanaf nu kunnen we gaan genieten van een mooie toer over de rivier de Vecht waarlangs vele kapitale huizen liggen in mooie Nederlandse landschappen….

Ook hier op de Vecht zijn er watervogels genoeg …. Ze luieren, zwemmen, zonnen en nog veel meer 😉 waardoor dientengevolge ook in hoge mate gemoederd moet worden 🙂

(Click to enlarge)

DSCN8063

Even voor de middag treffen we in Vreeland medeblogger Yemrev die samen met zijn vrouw gezellig een stuk mee komt varen tot Breukelen. Daar gaan we samen een terrasje pikken en koffie drinken in dit prachtige weer. Wij varen daarna nog een stukje verder tot Maarssen en passeren onderweg nog heel wat mooie historische gebouwen.

(Click to enlarge)

In Maarssen zoeken we een rustig plekje op in de zon en gaan even heerlijk Indonesisch aan de gang bij Restaurant “Tante Lien” in het centrum, een absolute aanrader. Voor de nieuwsgierigen, dit is een Zwaluwkruiser 10 x 3.30 mtr, 107 PK 6-cylinder, 7-8 sl.pl.

onze boot

Hier zijn we vlakbij Oud Zuilen met een doorgang terug naar het Amsterdam-Rijnkanaal waar we de volgende ochtend weer vroeg paraat zullen zijn.

In plaats van in Utrecht af te slaan de Lek op, varen we door op het Rijnkanaal omdat het er erg rustig is, met name achter Wijk bij Duurstede waar we stenen oevers krijgen en de golfslag dus minder wordt. Bij Tiel gaan we De Waal op en willen we stroomopwaarts varen naar Nijmegen.

De Waal bij Tiel

De Waal heeft mooie oevers … en tijd genoeg om die te bekijken want deze enorme rivier heeft zoveel stroming dat we ondanks onze 100 pk 6 cilinder maar langzaam opschieten.

oevers van de Waal

In dit tempo naar Nijmegen varen gaan we niet doen, de Waal is de A2 op water, veel te druk en veel te veel tegenstroom. Dus we keren om en varen een klein stukje stroomafwaarts (goh wat gaan we nu snel) tot St. Andries om daar het St. Andrieskanaal te nemen naar de Maas. Even een kiekje van de binnenkant van de sluis daar, helemaal “allenig” liggen we er in.

sluis

Eenmaal op de Maas zijnde kunnen we relaxen … Dit vaart toch heel wat rustiger.

op de Maas

We overnachten bij Lith in jachthaven de Lithse Ham en voor de afwisseling slapen we een keertje helemaal uit.

Het is inmiddels donderdag en vandaag doen we het rustig aan. Wat een verschil meteen om die Maas te bevaren. Heerlijk rustig en met veel natuurschoon stromen de landschappen vloeiend aan ons voorbij 🙂

Vlakbij Mook varen we onder een spoorbrug door die ik recht omhoog fotografeer. Zo zie je ook eens het spoor van de onderkant op een préttige manier, dat dan weer wel….

Na de brug worden we welkom geheten in Limburg … we zijn al flink opgeschoten na 4 dagen varen.

In Mook gaan we overnachten op de Molenplas, een mooi groot meer met heel veel faciliteiten (echt een bezoekje waard als je er in de buurt bent) met veel bos er omheen. We mazzelen nog steeds uitermate met het weer. Lekker warm, in het zonnetje is het goed toeven.

onze boot

Op het meer zijn vele meerkoeten en futen in de weer … de futen zijn lief voor elkaar en de meerkoeten als altijd behoorlijk agressief.

(Click to enlarge)

We gaan een heerlijke pannenkoek eten bij “De Pannenkoekenbakker” en terug bij onze boot kunnen we nog eventjes genieten van de gouden gloed van de ondergaande zon over de plas.

Mookpanorama

Het weerbericht voor het weekend verpest het een beetje want het zal gaan regenen. Nou ja … Dan maar beter op vrijdag het hele laatste stuk afleggen. Het zijn heel wat uurtjes varen maar wel goed te doen. We vertrekken op tijd en varen eerst langs Cuijk waar twee riviercruiseboten aan wal liggen.

Cuijk

Urenlang varen we rechtdoor over de slingerende Maas, ook dat is mogelijk 🙂  We passeren Venlo en daarna het mooie psychiatrische “gesticht” van Venray.

Venray

En nog wat uurtjes later varen we langs Kessel met zijn mooie kerk. Nu zijn we echt bijna thuis.

kerk van Kessel

In Heel is er nog één sluis te nemen en dan zijn we in een half uurtje in onze thuishaven.

Kessel panorama

Het was een enerverende week met prachtig weer en een heerlijke en prima boot die ons zonder problemen heeft thuisgebracht. We gaan er nog veel plezier mee beleven op onze mooie Limburgse plassen.

Bedankt voor het kijken en lezen … van dit lange blog 😉

*******

21 Reacties op “Oude Liefde Roest ….. Niet !!! Niet ?

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Beste Sandra
  Vooreerst proficiat met jullie boot,wat een mooie foto’s van op het water.
  Ik volg je nog altijd hoor, Groetjes Ivonne

  Geliked door 1 persoon

  ivonne de coninck
 2. Prachtige opnames van deze mooie boottocht Sandra. De eerste opnames komen mij bekent voor de molen bij Heerhugowaard en wij hebben nog gewoond in Oude Niedorp. Vanmiddag was ik nog in Nieuwe Niedorp, Volgende keer kunnen jullie wel een bakkie komen doen hoor!!

  Groet Peter

  Geliked door 1 persoon

  • Haha, tja, als we dát eerder hadden geweten…. We zijn er drie keer geweest, een keer om proef te varen en te kopen, een keer om veel spullen te brengen voor tijdens de periode dat we hem hier naar toe moesten varen en tenslotte om hem op te gaan halen…..was wel beetje ver, maar wel de moeite waard, is prima schip.
   Maar als jij nog eens in ’t zuiden bent / komt, laat je ’t maar weten, kunnen we dat bakkie ff inhalen….
   Groetjes, Sandra

   Like

 3. Wat een prachtige tocht hebben jullie gemaakt. En een plezier om te lezen en de foto’s te bekijken. Ik hoop dat jullie nog veel plezier van de boot gaan beleven, maar dat zal wel lukken.

  Ik wens jullie dan ook een behouden vaart!

  Gr. René

  Geliked door 1 persoon

 4. What a fantastic trip and a beautiful boat. You and your husband are going to have some wonderful adventures on it. Looking at your photos makes me wonder why I never got to The Netherlands when I was living in London back when I was 21 years of age. I will never say I won’t get there as who knows where I will explore in the next stage of my life.

  Geliked door 1 persoon

 5. Schitterend verslag Sandra en prachtige foto’s.Dat beloofd voor de volgende reizen.

  Geliked door 1 persoon

 6. gefeliciteerd met jullie boot en ik heb genoten van je verslag en foto’s

  Geliked door 1 persoon

 7. Sandra, wat een schitterende tocht en wat is Nederland toch mooi he langs het water. Schitterend verslag van deze reis. groet en tot ziens. gr, peter

  Geliked door 1 persoon

 8. Wat een lange vaart en een heel lange blog. Wel veel gezien en schitterende foto’s heb je gemaakt. Alles vanaf het water zijn het fantastische kiekjes. Lijkt wel een reisgids Sandra.

  Geliked door 1 persoon

 9. Dat kan ik mij uit het “Space” tijdperk nog goed herinneren Sandra, mooi dat jullie weer een boot hebben, dat wordt dan lekker genieten. Een serie fraaie foto’s laat je ons hier zien hoor.

  Geliked door 1 persoon

 10. Wat een prachtige maidentrip met jullie nieuwe boot. Je hebt er weer op een mooie manier verslag van gedaan met heldere teksten en veelal schitterende foto’s. Maar dat laatste kan ook haast niet anders met zulk mooi weer, al zal het af en toe nog best fris geweest zijn op het water.
  Veel plezier verder met jullie nieuwe boot!

  Geliked door 1 persoon

 11. You and your husband went on a beautiful sailing adventure, complete with all those birds. I love your photos. My friend and I are planning a late summer trip to Amsterdam and may be on one of those large riverboats. I am getting very excited to see what you have seen.

  Geliked door 1 persoon

 12. Mooie foto’s en een mooi verslag van een waarschijnlijk onvergetelijke week.Veel plezier met jullie nieuwe aanwinst !

  Geliked door 1 persoon

 13. prachtig reisverslag ,nog meer van dit

  Geliked door 1 persoon

 14. Je hebt er geen gras over laten groeien, Sandra! Meteen al een blog klaar! Een mooi en lang verslag is het geworden met prachtige foto’s.Jullie hebben het echt wel getroffen met het weer. We vonden het erg leuk om een stukje met jullie mee te mogen varen over de mooie Vecht.
  Ik hoop dat jullie nog veel plezier zullen beleven aan deze boot (krijgt-ie nog een naam?).
  Groetjes (ook aan Ad), Dick en Kitty

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

natuurmens

A topnotch WordPress.com site

OpinieZ

Politiek & Maatschappij

Natuurfreak3

Op wandel in de natuur met zijn ontelbare geheimen

Picpholio Nature Photography

Photography can help to increase the respect for our environment.

Alle beestjes groot en klein

Verassingen in het stroomgebied van de Rode beek

NATUURVERSLAVING

De wonderen der natuur op het netvlies van Willem Bosma

Ontdek je plekje - Discover your spot

Algemene hobby fotografie - General hobby photography

Miles from our home

Somewhere on the road...

Welkom op Sandra Brennands FOTO-Reisverslagen blog

Wil jij graag voor je vakantie weten wat er zoal te zien is? De bestemmingen die wij bezocht hebben kun je hier bekijken met zeer veel foto's van natuur, flora en fauna.

VAN KLEIN EN GROOT

foto's van kleine beestjes, bloemen en planten.

Tuinsprokkels van Anna

Macrofotografie vanuit onze tuin.

wdemey

A great WordPress.com site

MARKO SPACE

PHOTO BLOG

altijdmooiweer

wat ik onderweg zoal tegenkom

Coen van Bendegom

Travel & Wildlife Photography

David Scholte

My portfolio of photography. Netherlands

wouternatuurfotos

Zelfgemaakte foto's van vogels en zoogdieren

micheljansenfotografie - Landscape-Long exposure photography

Landschaps-Langesluitertijdfotografie in Rotterdam

Amazing World

Photography is magic

Nature and Wildlife Pics

Photos of Birds, Bugs, and Buds

Pe's fotoblog

WELKOM OP MIJN FOTOBLOG

mooieplaatjes

Foto's van wat er al zo voor mijn camara komt

Judith van Royen

Fotoblog over de natuur van dichtbij.

bilderladen

visuelle Impressionen

Bente Haarstad Photography

This site is mainly about pictures, from the middle of Norway. Click a picture to read posts.

Phil Lanoue Photography

I previously worked as a news and sports photographer. Recently I have been enjoying wildlife photography. My approach toward bird photos is similar to sports photography. I attempt to capture mostly action and hopefully a unique perspective.

JoseRaSan66

Cuando Lo Pequeño Se Hace Visible...

O O S T E R B O E R T J E

FOTO'S VAN REIZEN, VAREN EN ALLES WAT IK TEGENKOM

Antoinette Duijsters

Een andere WordPress.com site

Natuurlijk België

Gauthier Vandenbossche Landscape Photography

de Brabander Geert Fotografie

Click on the title and scroll down

Macro imaging

The small world of insects

Ramirezi

Bioblog

Marijke 's FOTOkast

vakantie - foto 's ..... en nog meer !

Carl Noya

Natuurfotografie

timfotos

mijn zelfgemaakte vogel foto's

Blomsterphoto

Blomsters et cetera, macrofotografie

Yvonne's fotoblog

"A picture is worth a thousand words."

Mantingerveld

Verslag van de activiteiten en gebeurtenissen op en rond het Mantingerveld en Mantingerbos en -Weiden en vermeldswaardige ontwikkelingen.

%d bloggers liken dit: