Enci groeve Maastricht   15 comments

*

In de Enci groeve en op de St.Pietersberg valt er altijd een hoop te spotten als je de tijd neemt. Mijn uitje met 2 gelijk geïnteresseerden heeft deze keer weer heel wat leuks opgeleverd.

*

*

Het beloofde eigenlijk niet zo’n mooi weer te worden, maar dat viel reuze mee. Ook al was het niet heel warm, maar in de zon prima en achteraf gezien een prachtige en vruchtbare dag.

Het eerste het beste plukje groen leverde meteen al wat nieuwe soorten op. Een Langsprietbronwapenvlieg kende ik al maar de rups van een Witvlakvlinder en de langpootmuggen nog niet.

*

*

In eerste instantie lijkt het een kale bende daar, maar op de stenen groeien toch heel wat plantjes en daar komen verbazend veel insecten op af. Enkele kleine kevertjes en we zagen de Gewone Oeverlibel en de ietwat zeldzamere Zuidelijke Oeverlibel.

*

*

*

Aan één van de kraakheldere poeltjes vond ik de klapper van de dag, of eigenlijk twee.. Het Oostelijk Verfdrupje. Wat een prachtige vlieg is dat … En ook nog eens heel gewillig voor de camera.

*

*

Vorig jaar is deze soort voor het eerst gezien in Nederland, ook in deze groeve.

Een leuke binnenkomer om weer met bloggen te starten?

 

Tot de volgende keer dus!!

Bedankt voor je bezoek

*

*******

15 Reacties op “Enci groeve Maastricht

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Inmiddels heb ik jouw FZ82 met mijn FZ-1000 vergeleken, en de stand die jij noemt Sandra is de Ai stand, standaard en Ai Plus in camera. Die heeft dus alle Panasonic camera’s . die knop met stand. Vanmorgen een test rijtje aardbeien gefotografeerd. Komen deze week op mijn site. Leuk Sandra. Groetjes

  Like

  • Ik heb ook eens gekeken bij die FZ 1000. De zoom is wel een wezelijk verschil met die van mij. Tja, dat automatische ai standje doet het gewoon supergoed. Ik voel geen noodzaak om handmatig dingen te gaan uitproberen. Met insecten heb je soms maar een of twee seconden tijd 🙂 Ik ben nog nooit zo tevreden over een camera geweest sinds mijn eerste Nikon, als deze.

   Geliked door 1 persoon

   • Er is een groot verschil tussen de FZ-82 en de FZ-1000. De FZ-1000 heeft een 1 inch sensor o.a..Voorheen had ik een Nikon B700, bridge camera. Van Nikon heb ik er nog steeds een paar van Spiegel Reflex die ik ook nog gebruik, maar zelden bij grote wandelingen meeneem, i.v.m. het gewicht.
    Ik ben er afgelopen week achter gekomen dat Libelles en Vlinders ideaal met de FZ-1000 te fotograferen zijn. Handig i.v.m. het gewicht. Foto’s komen nog. Maar in tussen tijd heb ik ook mogen fotograferen met de FZ-300 (kleine sensor) maar een bereik van 25-600 mm En diafragma 2.8. Ik had toen al getwijfeld tussen de FZ-1000 en de FZ-300. En heb misschien helaas, voor de FZ-1000 gekozen. Met weinig zon, is het met de FZ-1000 moeilijker fotograferen.

    Like

   • Ik heb erover nagedacht Sandra, over dit ” Ik voel geen noodzaak om handmatig dingen te gaan uitproberen. Met insecten heb je soms maar een of twee seconden tijd 🙂 ” wat jij zei. Het klopt gewoon. En in de Ai Plus stand kan dat ideaal. Nou hoef ik niet meer te slepen met de zware Nikon camera’s en lenzen.

    Geliked door 1 persoon

 2. Prachtige foto’s Sandra. Ook die insecten, echt gaaf. Heb je dat allemaal met die Panasonic FZ82 gefotografeerd?
  Zit daar een macro-stand op die camera?
  Heel mooi 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je Frank.
   Er zit idd. een macrostand op die FZ82 in de vorm van herkenning. De camera schakelt zelf over op macro. En ik moet zeggen, dat doe ie heel erg goed. Bij mijn vorige (Sony) werkte dat heel slecht.

   Geliked door 1 persoon

   • oh, ik sta ervan te kijken Sandra. Ik heb zelf ivm het gewicht van de spiegelreflex camera’s een Panasonic Lumix FZ-1000 gekocht, een groter broertje van de FZ82, veel daarvan valt me erg tegen. Maar als ik deze serie van jou zie, met de FZ82, wow. Prachtige foto’s. Moet misschien toch wat meer mijn best gaan doen met de FZ-1000. En hoop van jou nog meer, van deze camera te zien. Groetjes uit Noord Limburg

    Like

 3. De parende langpootmuggen en de gewone oeverlibel zijn 2 interessante foto’s. Het gebied ligt niet zó ver voor mij maar toch ben ik er nog niet geweest. Zal eens een kijkje moeten nemen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Mooie macroserie weer, Sandra. Dat Oostelijk Verfdrupje is inderdaad mooi, maar ik vind dat Hertshooisteilkopje in al zijn eenvoud toch ook erg mooi hoor.
  Die groeve lijkt me trouwens landschappelijk ook de moeite waard, jammer dat het zo ver weg is.

  Geliked door 2 people

 5. Leuk dat je er weer bent en ook nog eens met bijzondere beestjes

  Geliked door 1 persoon

 6. Hé Sandra ik was er op 3 juni. Mooie ontdekkingen heb je er gedaan. En weer zo’n prachtige foto’s.
  Ik ga er zeker nog een keertje terug wat op 2 dagen heb ik niet alles gedaan wat ik wilde. Mijn vorig blog was vol. Ik heb nu een nieuw blog https://natuurmens.wordpress.com
  Altijd welkom.

  Geliked door 2 people

 7. Nog niet geweest maar staat op het verlanglijstje. Zeker als ik de mooie natuuropnames zie !

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

natuurmens

A topnotch WordPress.com site

OpinieZ

Politiek & Maatschappij

Natuurfreak3

Op wandel in de natuur met zijn ontelbare geheimen

Picpholio Nature Photography

Photography can help to increase the respect for our environment.

Alle beestjes groot en klein

Verassingen in het stroomgebied van de Rode beek

NATUURVERSLAVING

De wonderen der natuur op het netvlies van Willem Bosma

Ontdek je plekje - Discover your spot

Algemene hobby fotografie - General hobby photography

Miles from our home

Somewhere on the road...

Welkom op Sandra Brennands FOTO-Reisverslagen blog

Wil jij graag voor je vakantie weten wat er zoal te zien is? De bestemmingen die wij bezocht hebben kun je hier bekijken met zeer veel foto's van natuur, flora en fauna.

VAN KLEIN EN GROOT

foto's van kleine beestjes, bloemen en planten.

Tuinsprokkels van Anna

Macrofotografie vanuit onze tuin.

wdemey

A great WordPress.com site

MARKO SPACE

PHOTO BLOG

altijdmooiweer

wat ik onderweg zoal tegenkom

Coen van Bendegom

Travel & Wildlife Photography

David Scholte

My portfolio of photography. Netherlands

wouternatuurfotos

Zelfgemaakte foto's van vogels en zoogdieren

micheljansenfotografie - Landscape-Long exposure photography

Landschaps-Langesluitertijdfotografie in Rotterdam

Amazing world

Photography is magic

Nature and Wildlife Pics

Photos of Birds, Bugs, and Buds

Pe's fotoblog

WELKOM OP MIJN FOTOBLOG

mooieplaatjes

Foto's van wat er al zo voor mijn camara komt

Judith van Royen

Fotoblog over de natuur van dichtbij.

bilderladen

visuelle Impressionen

Bente Haarstad Photography

This site is mainly about pictures, from the middle of Norway. Click a picture to read posts.

Phil Lanoue Photography

I previously worked as a news and sports photographer. Recently I have been enjoying wildlife photography. My approach toward bird photos is similar to sports photography. I attempt to capture mostly action and hopefully a unique perspective.

JoseRaSan66

Cuando Lo Pequeño Se Hace Visible...

O O S T E R B O E R T J E

FOTO'S VAN REIZEN, VAREN EN ALLES WAT IK TEGENKOM

Antoinette Duijsters

Een andere WordPress.com site

Natuurlijk België

Gauthier Vandenbossche Landscape Photography

de Brabander Geert Fotografie

Click on the title and scroll down

Macro imaging

The small world of insects

Ramirezi

Bioblog

Marijke 's FOTOkast

vakantie - foto 's ..... en nog meer !

Carl Noya

Natuurfotografie

timfotos

mijn zelfgemaakte vogel foto's

Blomsterphoto

Blomsters et cetera, macrofotografie

Yvonne's fotoblog

"A picture is worth a thousand words."

%d bloggers liken dit: