CORFU, foto-reisverslag 13 mei – 20 mei…   28 comments

Even 8 dagen wegwezen;  Op naar CORFU.

corfu

In de maand mei is het toerisme hier nog lang niet op zijn hoogtepunt. Dus een prima tijd voor mij om dit eiland eens te verkennen, met mijn man als gids die hier voor de 3′ keer is. Zet vooral uw scherm op 175 % en  “full screen” en U bent er bijna “live” bij :-). Gezien de ligging, dus voor goed weer, is het aanbevelenswaardig Corfu alleen tussen half mei en eind september te bezoeken. Dit geldt trouwens voor alle Griekse eilanden.

Beneden op de pagina, na de hagedis vindt U een UPDATE van een 2’reis die we maakten met o.a. bezoeken aan de Pantokrator, de Keizers’ Troon en een duikbootavontuur.

CORFU; Island of the Cipresses;  En dat zeggen we niet voor niets. Corfu telt meer cipressen dan alle andere Griekse eilanden tezamen !

The Best Place To Be;  Ons verblijf in het prachtige Paleokastritsa heeft wel enorm bijgedragen aan een mooie natuurrijke vakantie. Verweg de beste en mooiste plaats op Corfu om te verblijven. (En we hebben ze zo goed als allemaal gezien)  Prachtige uitzichten over de diverse baaien, kliffen en rotspartijen die deze plaats omgeven. Vermeldenswaard is dat je hier met de “Yellow Submarine”  voor 10 euro een 1 uur durende onderwatertocht kunt maken vanuit 1 van de 2 pittoreske haventjes !  Dit naast vele andere mogelijkheden op velerlei vlak.

DSCN3639

We verblijven in het 4 sterren hotel Odysseus. Een zeer prettig verblijf moeten we vermelden. En; Prima eten !

Het is een familiebedrijf en je hebt een heel fijn contact met personeel en leidinggevenden. Het zijn elke dag dezelfde mensen die uitstralen dat ze met zeer veel plezier hun werk doen. Ook is er geen enkele taalbarrière want ze spreken prima Duits en Engels. Je hebt een geweldig zeezicht vanaf je balkon, zwembad en lounges op zee, kliffen en baaien.

DSCN3676

Corfu, dag 5, 6 en 7

Paleokastritsa ligt een eindje boven de helft van het langgerekte smalle eiland aan de westkust. Deze westkust heeft mooie stranden maar vooral veel hoge kliffen en rotsige uitlopers in zee. Het oogt heel idyllisch. Een aantal stranden zijn enkel met een bootje bereikbaar. Als je een bootje huurt of een boottaxi neemt heb je dus een strand voor jou alleen mocht je dat willen.

Corfu.dag 1 en 2 012

Het schiereiland dat je op de volgende foto ziet kun je via de haven op rijden. Op de top ligt een mooi klooster dat door vele toeristen bezocht wordt.

Corfu.dag 1 en 2 055

Maar je kunt aan deze kant waar we nu staan natuurlijk ook genieten van de vele mooie uitzichten vanuit de lokale tavernes.

Corfu.dag 1 en 2 010

Na de koffie kijken we nog even rond en gaan dan rijden richting zuiden. We passeren vele dorpjes  en komen in de buurt van Agios Gordios. De weg voert ons over een hoge klif van waaruit we dit toeristische plaatsje van bovenaf kunnen zien liggen.

Corfu.dag 1 en 2 014

We rijden naar beneden om even een kijkje te nemen op het strand. Aan de westkust van Corfu kunt u genieten van zandstranden en een leuke golfslag, dit in tegenstelling tot de oostzijde die dit niet heeft, dit is meer een binnenzee met trouwens kiezelstranden.

Corfu.dag 1 en 2 024

Er zijn nog niet heel erg veel  “strandliggers”  in dit plaatsje, niet warm genoeg op deze dag  Maar de winkeltjes en barretjes varen er wel bij. Ze zijn allemaal gewoon open en het is er al een gezellige boel. Een aanrader voor échte strandliefhebbers. En in de warme maanden kun je hier heel mooi parasailen !

Corfu.dag 1 en 2 020

Wij houden het voor gezien en stappen in onze gehuurde BMW die flink wat power onder de motorkap heeft zitten. En die komt goed van pas blijkt even later als we klimmen over smalle slechte weggetjes verder zuidwaarts. We hebben een route genomen door de bergen die een gewone toerist normaal niet neemt. Die komen we dan ook nergens tegen.

Je ziet veel meer van de zeer mooie omgeving en hoe de bevolking leeft, door schilderachtige dorpjes en langs de vele olijfboomgaarden en cipressen.

DSCN3678

En soms kom je dan hier uit. Het is erg moeilijk om op Corfu de juiste weg te vinden.  Zelfs met kaart. Wegwijzers ontbreken vaak en met name de dorpen hebben vaak niet hun eigen naambord, op kruisingen is het letterlijk vaak kop of munt, linksaf of rechtsaf ???   Een goede kaart kopen is zeker belangrijk ! Het lukt ons toch om onze bestemming te vinden. Een groot meer in het zuidwesten van het eiland, dat slechts door een smalle strook  strand en duinen gescheiden wordt van de zee.

Het Korissionmeer. Een plek waar vele vogels vertoeven.

Corfu.dag 1 en 2 029

Het is natuurlijk beter om vroeg in de ochtend naar vogels te gaan kijken in plaats van in de middag . Toch zien we nog wel wat hier en daar.

Een groep krombekstrandlopers is het eerste wat onze aandacht trekt.

SONY DSC

Vele snelle rakkers in de lucht duiken constant als een pijl recht naar beneden om visjes te vangen. Mooi om hier een tijdje naar te kijken. Het zijn dwergsternen.

SONY DSC

We maken een wandeling door de duinen in de hoop misschien wat typische “duinbeesten” te zien. Het is er erg warm midden op de dag en ook vermoeiend om door het rulle zand te ploeteren.  Echt véél aan levende wezens krijgen we om deze tijd dan ook ook niet te zien.

Maar wel o.a. dit paapje.

SONY DSC

En deze strandplevier.

SONY DSC

Er zijn hier ook een paar tavernes maar in tegenstelling tot de dorpen zijn ze hier dus nog wél gesloten. Heel jammer want we hebben behoorlijk wat  dorst na deze rulle, mulle strandwalk.

SONY DSC

Corfu.dag 1 en 2 035

We nemen afscheid van dit meer met  foto’s van de kleine zilverreiger waarvan er  zeker een stuk of vier aanwezig zijn.

SONY DSC

SONY DSC

We zoeken nu de hoofdweg op die ons langs de oostkust noordwaarts voert.

De azuurblauwe zee is prachtig van kleur ….

Corfu.dag 1 en 2 041

Het water is echt kraakhelder….. En wazig gloort Albanië aan de overkant !

Corfu.dag 1 en 2 040

Aangekomen in Benitses eten en drinken we wat en gaan dan terug naar Paleokastritsa, onderweg even stoppend om over “een randje” te kijken. Héél hoog staan en dus héél diep kijken !

Corfu.dag 1 en 2 044

De volgende dag blijven we enigszins in de buurt van het hotel. We willen over een slingerende weg naar boven naar Angelokastro, een belangrijk Byzantijns kasteel.

Onderweg stoppen we nog eerst eventjes bij Lakones waar we neerkijken op de baaien en haventjes van onze prachtig gelegen verblijfplaats.

Corfu.dag 1 en 2 054

Corfu.dag 1 en 2 052

De weg is niet de breedste, te bedenken dat hier ook nog vele touringcars e.d. naar boven en beneden gaan.

Corfu.dag 1 en 2 051

Dan slingeren we verder en belanden in een zeer toeristisch plaatsje met één en al souvenirwinkeltjes. Hier moeten we linksaf naar Krini om bij Angelokastro te komen.

Corfu.dag 1 en 2 063

Een beetje gemeen dat we eerst naar beneden moeten rijden om vervolgens te voet naar het kasteel te moeten klimmen.

Corfu.dag 1 en 2 067

Een hele klim, maar goed te doen. Op weg naar boven tref je al wat oude delen van het kasteel.

Corfu.dag 1 en 2 072

Corfu.dag 1 en 2 074

Zelfs nog niet helemaal boven is het uitzicht al mooi, je ziet links Lakones  liggen en rechts beneden Paleokastritsa.

Corfu.dag 1 en 2 059

Je kunt heel ver kijken … Er lijkt een beetje regen in de lucht te hangen.

Corfu.dag 1 en 2 062

We klimmen door naar de top en vinden daar de zeer oude overblijfselen van het kasteel. (900-1100). Corfu heeft vele bezettingen meegemaakt gedurende lange tijd.

Turken, Italianen (de Venetiërs), Engelsen en nog wat meer van die veroveraars….

Corfu.dag 1 en 2 085

Op de bergtop ligt tussen de kasteelmuren een kapelletje …..opgedragen aan de aartsengel Gabriël…

Corfu.dag 1 en 2 087

Corfu.dag 1 en 2 088

De geweldige uitzichten maken verder die hele klim echt de moeite waard.

Corfu.dag 1 en 2 077

Corfu.dag 1 en 2 078

Corfu.dag 1 en 2 082

We lopen over de top van de berg naar de andere kant ….

Corfu.dag 1 en 2 091

Wanneer we daar op de rand gaan staan kijken we omlaag langs de rotsen. Het is zo stijl en diep dat het ons bijna begint te duizelen  Brrrrrr….

Corfu.dag 1 en 2 092

Corfu.dag 1 en 2 093

Zeker als je daar staat waar we nu staan,  op een paar keien zonder enig houvast…. Maar, we zijn wel wat gewend na “El Chorro”  in Andalusië ….

Corfu.dag 1 en 2 095

Als je hoogtevrees hebt, ga dan écht niet op de rand staan….   😉

We gaan terug naar beneden …

Corfu.dag 1 en 2 097

We ontdekken nog een trap die we eerst niet gezien hadden, verborgen tussen de kasteelmuren….

Corfu.dag 1 en 2 102

Die eindigt in een zeer donkere ruimte, zonder licht …. Vaag zien we iets hangen. Ik maak een foto met flits zodat we later toch kunnen zien wat hier is. Een zeer oude muurschildering en heel oude iconen.

Corfu.dag 1 en 2 101

Dan houden we het echt voor gezien en lopen terug naar de auto.

Corfu.dag 1 en 2 111

Corfu.dag 1 en 2 114

Nou ja, nog één foto van die mooie zee dan.

Corfu.dag 1 en 2 079

Het is inmiddels vrijdag en we gaan het noordelijke gedeelte van het eiland verkennen.

We steken eerst het eiland over naar het oosten en rijden dan langs de kust noordwaarts.  Onderweg stoppen we een paar keer om foto’s te maken, jullie oog wil natuurlijk ook wat, hihi   😉

Corfu.dag 3 en 4 003

Het is wat bewolkt.  Dat heeft te maken met de grote depressie waar ze in Bosnië mee te maken hebben. Corfu pikt net het staartje mee van dat regengebied. Normaal gesproken is het in mei al goed toeven wat het weer betreft, maar het is droog en toch nog altijd rond de 22 graden.

Deze wolken drijven weg richting Albanië, toch minder ver dan we dachten, een kleine 3 kilometer. Mensen die terug verlangen naar de Middeleeuwen kunnen er altijd nog een dagtripje naar toe maken.

Corfu.dag 3 en 4 001

Corfu.dag 3 en 4 007

Een stukje verder rijden door vele leuke dorpjes en we stoppen nog eens en kijken neer op Agios Stephanos. Een leuk vissersdopje.

Corfu.dag 3 en 4 010

We rijden naar beneden,  koffietijd !

Corfu.dag 3 en 4 013

Corfu.dag 3 en 4 014

Corfu.dag 3 en 4 015

Na de nodige cappuccino’s rijden we verder noordwaarts en komen in Kassiopi ……….

Corfu.dag 3 en 4 019

Met nog een blik op een Albanees stadje aan de overkant.

Corfu.dag 3 en 4 023

We rijden de noordkust af tot Sidari. Daar ligt het zogenaamde Canal d’ Amour. Uit laagjes opgebouwde rotsen in zee, anders dan anders. Waarom deze rotsen met liefde geassocieerd worden ? …… Geen idee !

DSCN3544

DSCN3543

Aan het eind van het best grote en leuke Sidari gaan we naar Peroulades en van daar naar Cape Drastis. Dat klinkt wel spannend. Boven op die Cape ligt een bar / restaurant / uitgaanscomplex. Erg mooi plekje. Glazen brug over de rotsen…Cape Drastis bestaat uit diezelfde gelaagde rotsen maar het zijn er heel wat meer dan in Sidari.

DSCN3551

DSCN3552

DSCN3554

Een heerlijk plekje om koffie te drinken. Vanaf het terras zien we de kleinere eilandjes liggen waar je een dagtrip naar kunt maken. Mathraki, Othoni en Erikoussa.

DSCN3547

DSCN3548

We rijden terug naar Paleokastritsa door het prachtige binnenland.

Corfu.dag 3 en 4 027

Weer is het erg moeilijk de juiste wegen te kiezen maar we vinden Paleokastritsa toch terug,  waar we nog eventjes naar het haventje en strand gaan koekeloeren.

Corfu.dag 3 en 4 031

Corfu.dag 3 en 4 036

Op de zaterdag blijven we in en om het hotel. Er loopt een oud ezelspad naar Lakones startend direct achter ons hotel. Een leuke uitdaging want het is een flinke klim door bos en langs rotswanden. In Lakones even bijkomen met een lekker drankje en genieten van het mooie uitzicht.

Tijdens deze wandeling heb ik voornamelijk “wildlife” op de foto gezet waarover ik een paar aparte blogs plaats …. “wildlife op Corfu”. Daar krijg je beesten te zien als hagedissen, vlinders en nog meer grut.

SONY DSC

Er breekt een nieuwe dag aan en we gaan naar Afionas. Het ligt aan de noordwestkust en is een heel mooi dorpje.  Het heeft een prachtige baai die echter niet gemakkelijk te bereiken is.

DSCN3559

Deze straatjes zijn alleen te voet toegankelijk. Er zijn een aantal kunstenaars / ateliers gevestigd, het heeft een leuke uitstraling en geeft een echt Grieks gevoel.

DSCN3561

Aan het eind ligt een taverne met een prachtig uitzicht. Hier kun je lekker eten en drinken voor zeer redelijke prijzen op een heerlijk plekje. Vanaf hier kun je regelrecht de natuur in lopen en ook eventueel naar de aparte baai met strandjes gaan, hoewel je daarvoor wel goed schoeisel nodig hebt want het pad naar beneden is best een beetje link.

Het begint echter heel gemakkelijk.

DSCN3571

Er vliegen hier heel veel insecten (ook zeldzame)  rond en er groeien veel verschillende bloemen, waaronder ook zeldzame orchideeën.

Vanaf hier kun je ook die (eerder genoemde) kleine eilandjes weer zien liggen met nog wat dichterbij gelegen onbewoonde eilandjes.

DSCN3575

Op een gegeven moment kom je op een splitsing. Naar beneden leidt de weg naar de strandjes. Rechts naar de top en rechtdoor naar een uitkijkpunt. Wij gaan rechtdoor. Het uitzicht aan het einde is absoluut  de moeite waard. Eigenlijk mag U dit  hele plaatsje  niet missen !

Je ziet de twee parelwitte strandjes en een onwaarschijnlijk kleurige zee.

DSCN3589

DSCN3598

Nu zijn wij geen strandmensen maar als we dan eens op een strand zouden gaan liggen, dan zou het op dit plekje geen straf zijn   😉

DSCN3591

DSCN3592

DSCN3594

We lopen terug en gaan nog wat zitten genieten van het uitzicht met een bord gegrilde sardientjes en een verfrissend drankje.

DSCN3626

Dan zoeken we de auto op en rijden naar Agios Georgios. Ook best een mooie vakantieplek. Als we later door het binnenland terug naar ons hotel rijden kijken we nog eens terug op dit dorpje.

DSCN3632

En ook zien we de plek waar we zojuist hebben staan genieten liggen vanaf hier.

DSCN3635

Eigenlijk kun je hier een groot deel van de  noordkant zien … Met Albanië weer op de achtergrond.

DSCN3634

We gaan terug naar Paleokastritsa.

Dan is onze laatste dag aangebroken. We hebben nog de hele dag want ons vliegtuig vertrekt pas om half 10 ’s avonds. We gaan het paleis van keizerin Sissi bezoeken; het Achillion.

DSCN3683

Een imposant gebouw. Alleen jammer dat Sissi enkele jaren nadat de bouw klaar was vermoord werd.  Ze is er slechts enkele keren geweest.

DSCN3682

Wanneer we binnen komen sta je meteen voor een prachtige trap.

DSCN3691

Neem vooral ook de moeite even boven je hoofd te kijken want dan zie vele  mooie plafondschilderingen.

DSCN3687

Rechts haar privé-kapelletje.

DSCN3688

Het trappenhuis ….

DSCN3699

met zijn prachtige ornamenten/beelden tegen het plafond,

DSCN3705

en een hele mooie bronzen trap-railing.

DSCN3700

Helemaal boven een mooi en zeer groot schilderij ….

DSCN3706

En vergeet ook hier niet even naar het plafond te kijken …

DSCN3703

Op naar het buitengebeuren ….

DSCN3708

Heel veel marmer, en aan het eind een stukje  “Sissi’s uitzichten” ….

DSCN3712

De toegang tot de tuin …

DSCN3713

Met daarin prachtige standbeelden.

DSCN3733

En uiteraard ook eentje van Achilles…..

DSCN3724

DSCN3729

Sissi heeft een mooie plek uitgekozen, de uitzichten vanuit de tuin zijn prachtig hierboven vanaf de berg …

DSCN3725

Terug naar het gebouw met zijn imposante beelden- en zuilengalerij ….

DSCN3734

Tot zo ver het paleis van keizerin Sissi …

*Noot;  Ik, (echtgenoot van Sandra) als reisagent ben hier nu voor de derde keer. Het moet me van het hart dat sinds mijn laatste bezoek hier de Grieken zowat het hele interieur eruit gehaald hebben. Schandalig ! Veelal lege zalen met links en rechts nog maar een meubelstuk.  Daarnaast is zeker de helft van het gebouw gesloten voor publiek. Ik vond het een behoorlijke aanfluiting !  Overigens toch een must-see voor de toerist, 0ndanks de 7 euro entree.  Maar klaarblijkelijk is de nood hoog !

Met de auto rijden we de slingerweg naar beneden naar de kust en rijden richting Corfu stad. Onderweg zien we een leuke taverne met een terras waar je een mooi uitzicht hebt. Tijd voor koffie en overheerlijke Griekse baklava.

We kijken uit over de zee met het eilandje Pontikonisi waarop een klooster ligt. Ook daar kun je een bezoek aan brengen met een taxibootje.

Links zien we het begin van de landingsbaan van Corfu-airport liggen….

DSCN3754

We brengen een bezoek aan Corfu stad, te beginnen bij het oude fort.

DSCN3758

DSCN3760

We blijven hier een tijdje in het park hangen want er is van alles en nog wat te zien hier, zoals de Hardoen. (Meer Hardoenfoto’s)

SONY DSC

Mooie oude gebouwen, tegenwoordig musea en consulaten.

DSCN3762

DSCN3768

Vervolgens een wandelingetje naar de nieuwe haven …

DSCN3776

DSCN3781

waar we neerstrijken bij een gezellige taverne met zicht op het nieuwe fort.

DSCN3779

Dan wordt het langzaam tijd om ons richting auto te begeven …. al slenterend door de nauwe maar heel gezellige winkelstraatjes van de oude stad.

DSCN3788

Terug in Paleokastritsa, waar we ons klaar gaan  maken voor de terugreis, met zicht op de te huren bootjes.

Corfu.dag 1 en 2 013

Zie iets verder naar beneden onze update van onze tweede reis…

Resumerend;  Ik vond Corfu een prachtig eiland (mooiste van de Griekse) en zeker een vakantie waard. Met de Peloponessos is het de mooiste Griekse bestemming qua natuur. Dit kunnen we wel stellen na bezoeken aan Rhodos, Kreta, Lesbos, Mykonos, Hydra en Spetsai, Peloponessos.  Alleen heb ik hier constant in de auto met de kaart op mijn knieën gezeten i.v.m. de werkelijk zéér slechte wegbewijzering,  zoals reeds eerder aangehaald.   Het doorlopend navigatortje moeten spelen werkt frustrerend en zorgt ervoor dat je niet optimaal van de omgeving kunt genieten. En dan heb je toch een partner naast je die in meer dan 60 landen heeft rondgereden, héél wat gewend is, maar dit nog nergens meegemaakt had.  GPS-systeem was niet verkeerd geweest.

Derhalve;  de bus-excursies zijn niet zo duur, wilt u tijdens een week verblijf maar een paar dagen wat van het eiland gaan zien, boek die excursies dan.  Voor de prijs van de autohuur en de benzine (1.76)  kunt u er redelijk wat doen.  Iets minder vrijheid, maar wel geen “kaart-stress”.

Oh ja;  Deze keer eens vanaf Duitsland vertrokken (Niederrhein-Weeze bij Venlo), scheelt toch veel geld en gunstig parkeren. Klik Duitsland aan en U vindt onze reis (en nog veel meer).  Doe er uw voordeel mee !

Weer eens lekker genoten van een fijne 8-daagse vakantie, een ander sfeertje en weer héél veel gezien !

En hij ziet ons vertrekken ! Maar wacht; we hebben nog wat extra’s ;

SONY DSC

UPDATE OKTOBER ’15….

Corfu, zó mooi dat we eind september – begin oktober ’15 nog eens keer terug zijn gegaan,  weer heel erg de moeite waard. We hebben de vorige keer geen tijd gehad voor de Pantokrater en de Keizerstroon, dus die pakken we nu even mee, waarmee we zo wat alle bezienswaardigheden en dorpen op Corfu gezien hebben, met de vorige reis erbij zeker een 1400 km op het eiland gereden…..

Het was een erg lange heenreis deze keer 🙂 🙂 🙂

Wij gaan weer naar Paleokastritsa, zoals eerder vermeld en na de vorige reis heel zeker weten de mooiste plaats op Corfu en nemen weer onze intrek in het prachtige Odysseus hotel, de mooiste uitzichten zijn gegarandeerd (kamer zeezicht nemen !!!)…

Even uitrusten van de “lange” reis bij het zwembad en op het terras van het hotel, lekker dineren en …..

na een lekker douche genieten van een heerlijke nachtrust in een van de superior kamers.

De volgende ochtend vroeg op en ff genieten van een kopje koffie op het balkon van onze kamer in een opkomend zonnetje, wat een fantastisch uitzicht…Daarna lekker aan het vroege ontbijt want vandaag gaan we naar de Pantokrator….

De hoogste berg op Corfu met zijn bijna 800 meter….

Gaat u er naar toe, doe dit dan via Sokraki en Episkepsi, dus via het binnenland en ga zeker NIET via Pirgi aan de oostkust, want dat is een ramp zoals we de vorige keer bemerkt hebben, u gaat van ellende halverwege omkeren !!!!! Hele enge, nauwe straatjes, zeer steil en met een zéér slecht wegdek door hele kleine dorpjes met overal links en rechts geparkeerde auto’s, je komt er amper vooruit en omhoog.

Er is niet zo heel veel parkeergelegenheid hier, zeker niet in het drukke seizoen….

Maar wij hebben alle plek in dit late najaar, tijd voor een paar lekker cappuccino’s….zou ik er een eitje bij nemen, hahaha…..Laat het hem niet horen 🙂

Prachtige uitzichten over Albanië vanaf hierboven….

en beneden ons de  mooie Corfupanorama’s….

Uiteraard ligt er op elke hoge berg in Griekenland een kerk, dus hier ook…

Dus we gaan daar maar eens een kijkje nemen ….

Prachtig, wat valt er meer te zeggen…. (click voor groot)….

Tegen de tijd dat we terug zijn in Paleokastritsa begint het al te schemeren…Toch nog lekker toeven hier in het najaar (TIP; zeker niet na half oktober gaan!)

De volgende ochtend wandelen we naar het haventje van het dorp want we gaan op duikavontuur….paleokastritsa

Voor 7,5  euro kunnen we hier een uurtje op meevaren en zowel bovendeks als onderdeks genieten van wat de zee te bieden heeft….

De motoren worden gestart, de haven verlaten en we hebben een mooi uitzicht …

met om ons heen grotten, rotsen en uiteraard veel water 😉

Die duikboot, das eigenlijk geen échte duikboot, want duiken kan die niet. Je gaat met een trapje naar beneden, daar zijn allemaal stoeltjes op een rij voor de patrijspoorten en is een erg mooi zicht op het onderwaterleven. De foto’s vind ik echter niet bijzonder dus ik laat het bij deze twee !

Na een drie kwartier varen we terug richting haven met links boven ons hotel Odysseus en beneden zicht op een stukje strand. Het was voor die paar euro’s een leuke ervaring. Zeker voor kinderen een “must do” !

We nemen een dagje rust en gaan de volgende ochtend op weg naar de “Keizers’ Troon” gelegen op een hoge berg bij het dorpje Pelekas….Maar eerst rijden we een stukje door naar een oude bekende waar we even aan de koffie gaan. Een café-restaurantje, Golden View hoog boven Aghios Gordios…..

Met een prachtig uitzicht over deze fijne badplaats met groot strand en heel veel sport- en uitgaansmogelijkheden….Mijn man heeft er al eens een heerlijke 3-weekse vakantie doorgebracht…. (o.a. parasailen in het hoogseizoen!)….

We gaan nu terug richting Pelekas, die hoge berg op voor die Keizers’ Troon en genieten onderweg van de mooie uitzichten op Corfu’s landschappen met zijn vele cipressen….

Veel omhoog rijden en we zijn waar we vandaag voor op weg gingen….Des Keizers Troon…

We beklimmen de ruïne hiervan en worden verwelkomd door …..

Juist…. een Taurische Hagedis (Podarcis tauricus)

ruinehagedis

In de verte zicht op de Pantokrator waar we enkele dagen geleden nog bovenop stonden. Knap bewolkt vandaag. Foto’s vanaf hier zijn niet bijzonder nu. Maar we zitten echt in de omslagperiode van zomer naar een altijd regenachtige herfsttijd…Derhalve moet u hier dan ook niet zijn tussen half oktober en begin mei !

Na een dagje plezier en rust in Paleokastritsa vandaag een typisch Grieks dagje. Nog eens naar een van de allermooiste authentieke en schilderachtige dorpjes van Corfu; Afionas !

Boven in het dorp vind je hier bar-restaurant Taverne Anemos, met zo’n prachtige welbespraakte en typische Griek als eigenaar, het is werkelijk prachtig gelegen met schitterende uitzichten. Daarnaast verdienen de maaltijden ook een 10. En dat voor “kost helemaal niet duur”. 🙂 ….

Wachtend op een paar overheerlijke broodjes genieten we ondertussen al van een paar koppen cappuccino…

viewAfionas.agiosGeorgios

Zoals verder naar boven al omschreven kun je hier schitterend aan de wandel, de sprinkhanen kijken verwonderd naar elkaar….

en de vele verschillende soorten libellen zoemen om je hoofd….

DSCN0879

Dat alles tussen vele soorten (ook zeldzame) bloemen. Loop wat verder door de berg af naar beneden en zie de schitterende baaien hier met kleine intieme strandjes….Afionas2

De volgende dag blijven we in de buurt van Paleokastritsa….

panorama2

en nemen in de avond in ons hotel onder het genot van de nodige drankjes afscheid van dit mooiste Griekse eiland ….

Ryanair wacht de volgende ochtend voor een snelle terugreis…

DSCN0877

Zoals reeds eerder gezegd, mijn man, als reisadviseur altijd gewerkt hebbende voor de grootste Nederlandse reisorganisatie heeft zowat alle Griekse eilanden meermalen bezocht. Corfu is en blijft nummer EEN voor hem, zéker qua natuurschoon en variatie. Het biedt daarnaast vele mogelijkheden óók qua uitgaan. Ik kan me daar alleen maar bij aansluiten alhoewel ik er een stuk minder heb gezien. Wil je nóg meer weten, kijk dan eens op deze Corfu-site.

*

Verder nog voor de liefhebbers van “Wildlife-op-Corfu”;

https://sandrabrennand.wordpress.com/2014/05/27/wildlife-op-corfu-1-de-hardoen/

https://sandrabrennand.wordpress.com/2014/06/02/wildlife-op-corfu-2-vlinders/

https://sandrabrennand.wordpress.com/2014/06/09/wildlife-op-corfu-3-insecten-varia/

Update 12.10.15 ;

https://sandrabrennand.wordpress.com/2015/10/17/corfu-bidden-voor-het-eten/

https://sandrabrennand.com/2015/10/22/corfu-oktobervlinders/

https://sandrabrennand.com/2015/10/30/corfu-last-but-not-least-blog/

Enjoy !

Geplaatst op 31 mei 2014 door Sandra dieLimburgse

28 Reacties op “CORFU, foto-reisverslag 13 mei – 20 mei…

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Een deel herkende ik van mijn vakantie op Corfu.

  Prachtfoto’s!

  Vrolijke groet,

  Geliked door 1 persoon

 2. Hallo Sandra,
  Wat weer een leuk verslag van jullie vakantie op Corfu. En met prachtige foto’s. Mijn complimenten.

  Groetjes,
  Marga Houben-Verhees

  Geliked door 1 persoon

  Marga Houben-Verhees
 3. Hoi Sandra, jouw reisverslag met weer prachtige beelden roepen fijne herinneringen op. Het is bij ons al van rond eind juni 2009 geleden dat we er geweest zijn en we hebben toch wel mooi weer gehad. Ons verblijf was in Gouvia, hotel “Louis Corcyra beach” en we hadden vanuit onze bungalo een prachtig uitzicht op de baai en haven. Misschien komt het bekend in de oren bij je man. Het nadeel zijn de kiezelstranden, niks voor mij, daar zijn mijn voetjes te gevoelig voor 😉 Ook hebben wij toen een bezoek gebracht aan het keizerlijk paleis van Sissi, die toch wel een tragisch leven heeft gehad. Ook moet ik beamen wat je man zegt, over de inrichting. Ik vond het ook nogal kaal gemeubileerd. Het uitzicht was wel heel prachtig en mooie standbeelden en schilderijen v.o.a. Achilles. Corfu is qua natuur wel het mooiste eiland van alle Griekse eilanden die wij al hebben bezocht. Hoewel ik ook van de andere Griekse eilanden, Kreta en Rhodos heb genoten. We hebben het telkens ook wel getroffen met het weer en er zijn veel mooie lagunes. Het was dan ook fijn om jouw reisverslag te lezen met de bijhorende prachtige foto’s. Tot een volgend reisverslag…
  Groetjes, Heidi

  Geliked door 1 persoon

  Heidi Dendoncker
 4. Hallo!

  ik ben naar Corfu gestuurd om gedurende 6 maanden voor Thomas Cook en Neckermann te werken. Jouw reisverslag was heel inspirerend! Ik heb alle plekjes bezocht. Corfu is zo ontzettend mooi.
  Ik ben vooral werkachtig in het Westen : paleokastritsa, agios gordis, glyfada,… Heel erg blij hiervoor. De mooiste tijd vind ik april, mei, de vuurvliegjes s nachts en de bloemen en vlindertjes overdag. Een gps is handig inderdaad. Juli augustus is het te heet. Veel plezier. Als je nog graag tips hebt ..

  Geliked door 1 persoon

 5. In mei naar Aghios Gordios geweest, heel herkenbare plekjes, prachtige foto’s. Krijg meteen weer heimwee.

  Geliked door 1 persoon

 6. Echt heel mooi ik wil dan ook volgend jaar begin juni gaan weet jij of het dan al goed weer is daar .bedankt voor je mooie reisverslag mvg jannie

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik wil er al zo lang naar toe maar als je alleen bent kost het je verschrikkelijk veel geld.Ik heb al vast met volle teugen genoten van jullie uitgebreide reportage.waarvoor hartelijk dank

  Geliked door 1 persoon

  • Hallo Marylou, Corfu kun je heel goed op eigen gelegenheid doen, vlieg met Ryanair voor een paar euro’s af Eindhoven of België, er zijn heel veel busverbindingen en je kunt in elk plaatsje (zeker nu) voor heel weinig geld een kamer huren, (zelfs bij privé mensen of kijk op Airbnb) staan overal borden met kamers te huur. Of huur een auto via rentalcars.com en maak zelf een rondreis. Groeten van Ad, e/v Sandra

   Like

 8. Op zoek naar informatie over Corfu kwam ik dit prachtige reisverslag tegen. Hartelijk dank, ik heb er enorm van genoten en nu weten we het zeker: in oktober met Ryanair naar Corfu!

  Geliked door 1 persoon

 9. Hallo SANDRA, ik heb je prachtige reisverslag vandaag weer eens helemaal gelezen en bekeken, omdat mijn man en ik vage plannen hebben om deze zomer (aug-sep) naar Corfu te gaan…… nog niet zeker dus, maar ik heb echt genoten van jouw fantastische verslag! Veel groeten, Marijke.

  Geliked door 1 persoon

  Marijke Bossink
 10. Loved the armchair tour!

  Geliked door 1 persoon

 11. Prachtige opnames van zowel de natuur als de dieren.

  Like

 12. goed reisverslag heb lekker meegereisd echt van genoten 🙂 ,moet een pracht reis geweest zijn voor jullie top.

  Like

 13. Wat een schitterende foto’s Sandra. Je hebt er je hart op kunnen halen en ons ervan mee laten genieten. Bedankt.

  Like

  ellyvandoorn
 14. Het zijn stuk voor stuk weer prachtige foto’s, Sandra, maar dat kan ook moeilijk anders op zo’n mooi eiland. Daar zou ik me ook wel een tijdje kunnen vermaken als het er niet te warm is.

  Like

 15. Mooi reisverslag met bijhorende foto’s !

  Like

 16. Een mooi reisverslag, ondersteund met prachtige foto’s!

  Gr. René

  Like

 17. Een prachtig reisverslag Sandra met indrukwekkende foto’s

  Like

 18. Wat een prachtig eiland en wat een indrukwekkend landschap! Hele mooie foto’s!

  Like

 19. Hoi
  Ziet er leuk uit daar , en nog een paar mooie waarnemingen.
  Gr…Ger

  Like

 20. Een schitterende serie foto’s van dit mooie eiland Sandra, ik kan mij voorstellen dat je daar genoten hebt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

natuurmens

A topnotch WordPress.com site

OpinieZ

Politiek & Maatschappij

Natuurfreak3

Op wandel in de natuur met zijn ontelbare geheimen

Picpholio Nature Photography

Photography can help to increase the respect for our environment.

Alle beestjes groot en klein

Verassingen in het stroomgebied van de Rode beek

NATUURVERSLAVING

De wonderen der natuur op het netvlies van Willem Bosma

Ontdek je plekje - Discover your spot

Algemene hobby fotografie - General hobby photography

Miles from our home

Somewhere on the road...

Welkom op Sandra Brennands FOTO-Reisverslagen blog

Wil jij graag voor je vakantie weten wat er zoal te zien is? De bestemmingen die wij bezocht hebben kun je hier bekijken met zeer veel foto's van natuur, flora en fauna.

VAN KLEIN EN GROOT

foto's van kleine beestjes, bloemen en planten.

Tuinsprokkels van Anna

Macrofotografie vanuit onze tuin.

wdemey

A great WordPress.com site

MARKO SPACE

PHOTO BLOG

altijdmooiweer

wat ik onderweg zoal tegenkom

Coen van Bendegom

Travel & Wildlife Photography

David Scholte

My portfolio of photography. Netherlands

wouternatuurfotos

Zelfgemaakte foto's van vogels en zoogdieren

micheljansenfotografie - Landscape-Long exposure photography

Landschaps-Langesluitertijdfotografie in Rotterdam

Amazing world

Photography is magic

Nature and Wildlife Pics

Photos of Birds, Bugs, and Buds

Pe's fotoblog

WELKOM OP MIJN FOTOBLOG

mooieplaatjes

Foto's van wat er al zo voor mijn camara komt

Judith van Royen

Fotoblog over de natuur van dichtbij.

bilderladen

visuelle Impressionen

Bente Haarstad Photography

This site is mainly about pictures, from the middle of Norway. Click a picture to read posts.

Phil Lanoue Photography

I previously worked as a news and sports photographer. Recently I have been enjoying wildlife photography. My approach toward bird photos is similar to sports photography. I attempt to capture mostly action and hopefully a unique perspective.

JoseRaSan66

Cuando Lo Pequeño Se Hace Visible...

O O S T E R B O E R T J E

FOTO'S VAN REIZEN, VAREN EN ALLES WAT IK TEGENKOM

Antoinette Duijsters

Een andere WordPress.com site

Natuurlijk België

Gauthier Vandenbossche Landscape Photography

de Brabander Geert Fotografie

Click on the title and scroll down

Macro imaging

The small world of insects

Ramirezi

Bioblog

Marijke 's FOTOkast

vakantie - foto 's ..... en nog meer !

Carl Noya

Natuurfotografie

timfotos

mijn zelfgemaakte vogel foto's

Blomsterphoto

Blomsters et cetera, macrofotografie

Yvonne's fotoblog

"A picture is worth a thousand words."

%d bloggers liken dit: