ANDALUSIË Foto-reisverslag 11 jan. – 18 jan.   17 comments

Het nieuwe jaar beginnen we met een week vakantie, naar Zuid Spanje oftewel Andalusië.

Net als vorig jaar in januari.  Wederom een bungalow geboekt inclusief auto, en ook deze keer was het verblijf van prima kwaliteit. Een grote tuin met palmbomen, tropische bloemen en veel privacy voor elke bungalow, Parque del Sol in Mijas.

Parque del Sol

En dit was onze bungalow. Heel huiselijk en comfortabel ingericht.

huisje 21

Mysterieus en Natuurrijk Andalusië

Veel mensen gaan er naar toe voor een strandvakantie, anderen halen hun hart op in de cultuur. De drie grote steden Cordoba, Sevilla en Granada hebben immers grote historische waarden. Maar de natuur en de nationale natuurparken in Andalusië zijn ook zeer indrukwekkend te noemen.

Wij hebben deze week het strand en de steden links laten liggen en hebben ons volledig gericht op het ontdekken van de prachtige natuur.

Zondag 12 januari

Onze eerste echte vakantiedag, en het is prachtig weer.

Vandaag rijden we via kleine dorpjes en smalle slingerweggetjes naar een prachtig natuurgebied genaamd El Torcal de Antequera.

In de verte zien we een imposante rotswand, dat is waar we naar toe gaan.

el torcal

Het is een prachtige maar moeilijke route. Vele wielrenners kwamen we tegen, waaronder ook bekende kopjes uit de profwereld. Ik was erg blij dat ik de passagier was en niet de chauffeur. Zo kon ik alles goed in me opnemen. Ook de vele vogeltjes die hier overal aanwezig waren. Vele wielewalen vlogen voor ons langs maar ik dacht, die krijg ik later deze week nog wel eens voor de camera. (Verkeerd gedacht bleek later)

Aangekomen op de hoge rotswand, konden we heel ver van ons af kijken … Hoe verder weg, hoe waziger de bergen … Heel mooi om te aanschouwen.

Andalusië.Jan.2014 027

Andalusië.Jan.2014 028

De weg naar het bezoekerscentrum van El Torcal loopt een aantal kilometers door het bijzondere gebergte. Zo krijgen we al een voorproefje van wat ons te wachten staat. Het begint mooi en het wordt alleen maar mooier.

Andalusië.Jan.2014 038

Andalusië.Jan.2014 039

Alleen hier al had ik een groot aantal foto’s geschoten, die allemaal in het niet vallen bij wat we te zien gaan krijgen tijdens de wandeling die we gaan maken.

Nadat we een parkeerplekje gevonden hadden liepen we naar een mirador (uitkijkpunt) dichtbij het bezoekerscentrum. Het is druk vandaag, mooi weer en het is zondag, maar dat zal de pret niet drukken.

Andalusië.Jan.2014 071

We gaan een kopje koffie drinken alvorens aan de wandelroute te beginnen. Het is 20 graden, zittend in de zon, met een onwaarschijnlijk blauwe lucht … Het vakantiegevoel is geboren. Boven ons vliegen voortdurend gigantische vogels over. Het zijn allemaal vale gieren, (spanbreedte 3 meter), erg hoog, heel snel en moeilijk op de foto te zetten.

zwarte gier

Andalusië.Jan.2014 052

Na de koffie lopen we even het museum binnen. Aan de receptie zit de  Nederlandse beheerder Hans Andela die ons, uitgebreid en zeer enthousiast, alles vertelt wat we willen weten.

En dan gaan we aan de wandeling beginnen. Meteen bij het startpunt zien we in de verte een aantal Spaanse steenbokken.

Andalusië.Jan.2014 059

Spaanse steenbok

Leuk om ondanks de vele mensen toch deze dieren te zien.

We lopen verder … En laten ons imponeren door de kunstwerken die onze aarde gecreëerd heeft. De torentjes doen ons terug denken aan Bryce Canyon in Utah, alleen niet in die oranje-achtige kleur natuurlijk terwijl de rotsmassieven an sich weer erg veel op Zion National Park lijken.

Andalusië.Jan.2014 122

Andalusië.Jan.2014 088

Stel je eens voor dat dit vroeger allemaal zeebodem was. Door opstuwing van de aarde is het nu dit gebergte geworden, en het is nog steeds in beweging.

Andalusië.Jan.2014 091

Andalusië.Jan.2014 096

We waren blij dat we goede schoenen aan onze voeten hadden, het pad is soms behoorlijk lastig te “beklimmen” i.p.v. te bewandelen.

Andalusië.Jan.2014 120

Het geeft niet, met zoveel “steentjes” zijn er genoeg “rustzetels”.

Andalusië.Jan.2014 100

Andalusië.Jan.2014 115

Andalusië.Jan.2014 118

Andalusië.Jan.2014 134

Het is ongelooflijk moeilijk om de mooiste foto’s er uit te pikken, het zijn er gewoonweg té veel.

Ondertussen naderen we het bezoekerscentrum weer, en met de laatste twee foto’s nemen we afscheid van dit park dat je, mocht je hier ooit op vakantie gaan, zeker niet mag missen als je van natuur en rotspartijen houdt, zoals wij….

Andalusië.Jan.2014 137

Andalusië.Jan.2014 138

Maandag 13 januari

Het weer is helemaal omgeslagen, beetje grijs, beetje donker … Maar wel droog.

We rijden richting Marbella en nemen daar de afslag richting Ronda. Een prachtige route door de bergen. We stijgen al heel snel naar grote hoogte en waar we al bang voor waren gebeurde, regen. Tja, dat heb je in de bergen. Heel jammer want foto’s maken gaat niet lukken met een camera die niet waterdicht is. Ronda is een prachtig stadje met veel historie. Het oude gedeelte is gebouwd op een klif en dat ziet er spectaculair uit, echter … we gaan Ronda niet bezoeken in de regen. Nee, we rijden verder naar een meer gelegen naast het dorpje Zahara.

Gelukkig regent het daar niet, en kan ik toch een paar foto’s maken.Andalusië.dag2.Jan.2014 002

Het dorpje is gebouwd op een berg en is geheel wit. Er zijn zeer veel witte dorpjes in Andalusië, je zou kunnen zeggen dat het karakteristiek is voor deze streek. Er is zelfs een speciale witte dorpjes route die in elke vakantiegids omschreven staat. Ook heeft bijna elk dorp een kasteel, meestal boven op een berg, hoog uittorenend boven de huizen.

Andalusië.dag2.Jan.2014 015

De donkere lucht en het soort begroeiing is toch wel een beetje mysterieus vinden wij.

Andalusië.dag2.Jan.2014 012

Andalusië.dag2.Jan.2014 006

Andalusië.dag2.Jan.2014 010

Op twee witte ganzen na en een steentjesgooier, is het hier verlaten en stil.

Andalusië.dag2.Jan.2014 017

In januari deze plekjes bezoeken heeft ook zijn nadelen. Doordat het zo rustig is, zijn de barretjes en restaurantjes vrijwel allemaal gesloten. Bij gebrek aan toeristen is het te duur om hun deuren te openen. Er is voor ons dan ook weinig sfeer te vinden, dus rijden we verder.

We nemen de autoweg naar Antequera  waar we ook weer een aantal witte dorpen passeren.

Andalusië.dag2.Jan.2014 019

Het landschap is hier heel anders. Niet meer rotsig en bebost, maar meer vlak en met weilanden.

Andalusië.dag2.Jan.2014 021

Als we vlak bij Campillos zijn zien we in de verte het gebergte liggen waar we een andere dag nog naar toe gaan. Het is gehuld in een wolk van regen en ik maakte er een foto van door de autoruit.

Andalusië.dag2.Jan.2014 026

Campillos is een vreselijk oord. Het had een onheilspellende uitstraling. Wat wel erg grappig is, dat mijn man en ik beiden opeens aan een boek van Stephen King moesten denken, toen we hier doorheen reden.

Maar goed, het ging ons ook niet om dit dorp … Hier in de buurt ligt een laguna waar we naar toe willen. De laguna ligt bij het dorpje Fuenta de Piedra en hier schijnt zeer veel vogelleven aanwezig te zijn.

En dat was inderdaad het geval. De eerste vogels die we zagen waren flink wat Steltkluten. Hoe ze die naam kregen behoeft geen uitleg lijkt me.

steltkluut

Andalusië.dag2.Jan.2014 034

Even later zag ik ook een Oeverloper.

Oeverloper

En dan ook nog een Watersnip.

Watersnip

Het symbool op ons vroegere briefje van honderd gulden, tref ik voor het eerst in Spanje.

Watersnip

Verder ook nog Slobeenden, Roodborsttapuiten, Kievit en Zwarte roodstaartjes.

Maar we zijn pas bij de poeltjes die voor de laguna liggen.

Andalusië.dag2.Jan.2014 049

En hoewel dit een prima plek is voor vogelaars om op ontdekking uit te gaan, we kwamen voor de Laguna Fuenta de Piedra want het is DE plek waar het hele jaar door Flamingo’s aanwezig zijn.

In het broedseizoen zo’n 20.000  en nu in de winter op deze dag waren er toch nog een stuk of 1000 aanwezig.

fuenta de piedra

Er staat een hek om deze laguna heen, je kan dus niet heel dichtbij komen. De volgende foto’s zijn dan ook flink ingezoomd.

flamingo's

Andalusië.dag2.Jan.2014 071

Andalusië.dag2.Jan.2014 079

Heel indrukwekkend om er zoveel te zien en te horen. Dat is toch heel wat anders dan in een dierentuin.

Andalusië.dag2.Jan.2014 077

Zo, dat zijn wel weer genoeg vogeltjesfoto’s. Nog een blik over een stukje van dit gebied en dan beginnen we aan de flinke rit terug naar onze bungalow.

Andalusië.dag2.Jan.2014 073

Dinsdag 14 januari

Vandaag rijden we naar El Chorro. Niet over de snelweg maar een autoweg door het binnenland. De route die we kiezen was bij aanvang wel met mooie uitzichten over wederom witte dorpen.

Andalusië.dag3.Jan.2014 001

Maar gaandeweg werd het minder spectaculair en reden we vooral door kleine industriestadjes.

Andalusië.dag3.Jan.2014 027

Toen we in de buurt van El Chorro een binnenweg namen werd het allemaal weer een stuk aantrekkelijker.We maakten  een korte stop bij een oude brug om eventjes de benen te strekken.

Andalusië.dag3.Jan.2014 031

Andalusië.dag3.Jan.2014 038

Bij deze rivier zie ik een kleine Zilverreiger en een Koereiger. En ook een drinkende Fitis, die ik wel mooi kan fotograferen.

fitis

fitis

Andalusië.dag3.Jan.2014 035

We rijden weer een stukje verder en komen dan aan bij de stuwdam van El Chorro.

stuwdam el chorro

En het er achter gelegen meer.

Andalusië.dag3.Jan.2014 047

We drinken een kopje koffie met uitzicht op … Wederom een oude brug .

Andalusië.dag3.Jan.2014 050

Maar hoewel El Chorro geliefd is voor het kajakken op deze mooi plek, is het meer niet de reden van haar bekendheid.

Nee, dat is een berucht wandelpad. Genaamd El Camino del Rey …. Het gevaarlijkste wandelpad van Europa.

En daar gaan we nu naartoe. We rijden eerst om het meer heen om van een afstandje eens te kijken hoe dat er uit ziet.

Andalusië.dag3.Jan.2014 061

Dit is nog een beetje te ver om het pad (tussen de rotsen) goed te kunnen zien. Nog een stukje dichter bij dan maar.

Andalusië.dag3.Jan.2014 065

Zo, dat is al heel wat indrukwekkender hé ? Maar toch … Nog een stukje dichterbij ….

Andalusië.dag3.Jan.2014 076

Ach, dat valt wel mee toch? Maar dan een foto van nóg dichterbij …. Het is hier niet goed te zien, maar grote delen van het pad zijn gewoon weg, afgebrokkeld en in de diepte gevallen.

Andalusië.dag3.Jan.2014 078

Onderstaand een filmpje van het wandelpad waarop héél duidelijk wordt waarom dit het gevaarlijkste wandelpad van Europa is.

6 minuten kijken en 10 minuten hartkloppingen…..woehaaaa…..

Zo, hopelijk hebben jullie dit overleefd … We blikken nog eens terug naar waar we vandaan kwamen, dat is toch een heel wat geruststellender uitzicht haha.

Andalusië.dag3.Jan.2014 069

We rijden weer een stukje verder.

We komen door een dorpje waar iemand een huis gebouwd heeft op een wel heel vreemde plek, een “modern” Mesa Verde,  waar ik toch wel een foto van wil maken.

Andalusië.dag3.Jan.2014 085

Andalusië.dag3.Jan.2014 086

Als die berg gaat zakken hebben de bewoners toch vette pech.

We gaan verder door een bosrijk en rotsig gebied op weg naar drie meren. Ze komen op een punt bij elkaar en het water heeft een prachtige kleur.

Andalusië.dag3.Jan.2014 099

Ook hier veel kajakverhuur en campings. Het dorpje dat precies tussen twee meren in ligt ziet er mooi maar wel erg toeristisch uit. Helaas is het ook hier uitgestorven. Geen mens te zien. Dan maar een foto van de brug die naar het dorpje leidt.

Andalusië.dag3.Jan.2014 105

We rijden gedeeltelijk dezelfde weg terug en nemen dan een andere route…

Andalusië.dag3.Jan.2014 103

We pikken nog 1 van de 3 meren mee, het ziet er hier heel anders uit …

Andalusië.dag3.Jan.2014 108

Andalusië.dag3.Jan.2014 115

Na al deze mooie en huiveringwekkende indrukken wordt het weer eens tijd om terug richting bungalow te rijden. Met nog een laatste foto van een roodborsttapuitje…..

roodborsttapuit

Woensdag 15 januari

In drie dagen tijd hebben we al heel veel kilometers gereden. Daarom vandaag een relaxed dagje zonder inspanningen.

Op ons gemakje ontbijten we in een heerlijk zonnetje op ons terras. Na de middag krijg ik toch zin om iets te doen en ik ga een wandeling maken.

Ik loop richting strand, maar halverwege zie ik een ingang van een park. Dat lijkt me leuker … en dat is het ook. Een park dat eigenlijk meer een kleine wildernis is, omringd door villa’s.

Andalusië.dag4.Jan.2014 029

Het stikt hier werkelijk van de Bonte Zandoogjes … Leuk, in januari.

Andalusië.dag4.Jan.2014 021

Veel Zwarte Roodstaartjes, zoals overal waar we geweest zijn. Ik denk wel dat ze, samen met Roodborsttapuiten het meest voorkomen hier.

Andalusië.dag4.Jan.2014 006

Het leukste vogeltje echter was een Kleine Zwartkop. Ik zag ze ook op vele plekken en nu kreeg ik er eentje leuk voor de lens. Anders dan de gewone Zwartkop heeft de Kleine Zwartkop fel rood omrande ogen.

Kleine zwartkop

Na nog wat sprinkhanen en andere insecten gespot te hebben, loop ik dan toch door naar het strand.

Een smalle strook zandstrand met een kalme zee. Een handje vol mensen ligt te zonnen … En waarom ook niet, het is 20 graden deze dag.

Calahonda strand

Ik heb toch een aangename dag achter de rug en ben weer lekker uitgerust.

Donderdag 16 januari

Het regent, dat is een domper. We beginnen de dag met een ritje door de bekende badplaatsen zoals Fuengirola en Torremolinos. Je moet er (niet) van houden … Eén en al torenflathotels. In tegenstelling tot de dorpen is er hier wel wat leven in de brouwerij. Winkeltjes en barretjes zijn wél geopend en er lopen ook wel wat meer toeristen rond. Voor ons eigenlijk niet bar interessant.

We rijden door naar Malaga en vervolgens nog verder tot Vélez-Malaga waar we afslaan en de bergen inrijden.

Andalusië.dag5.Jan.2014 002

Mooi mooi mooi, maar wat jammer dat het zo’n slecht weer is.

Andalusië.dag5.Jan.2014 004

Hoe hoger we klimmen, hoe slechter het wordt. Het duurt niet lang of we zitten midden in een dik wolkendek en zien helemaal niks meer.

Eenmaal over de top heen gaan we dalen en dan verbetert de situatie wel wat. Het regent niet meer als we Alhama (dus niet Alhambra) de Granada naderen.

Alhama de Granada

Dit dorpje heeft een historisch centrum met een oude kerk, kasteel en een aantal ruïnes.

Andalusië.dag5.Jan.2014 011

Er is hier een mooie wandelgelegenheid in de diepte tussen rotsen en de restanten van wat ooit belangrijke gebouwen waren in dit dorp.

Andalusië.dag5.Jan.2014 016

Andalusië.dag5.Jan.2014 018

We kijken of we hier kunnen overnachten maar ook hier is alles dicht. Aangezien het behoorlijk begint te regenen…. geen wandeling, maar verder rijden dan maar.

Overal is het mooi, maar nat …  We passeren nog wat meren en dorpen.

Andalusië.dag5.Jan.2014 031

Andalusië.dag5.Jan.2014 036

Maar het zijn geen plekken waar we graag willen blijven slapen.

Dan plotseling komen we in een spectaculair gebergte terecht. De weg is uitgekapt in de rotsen en het is er zeer ruig en prachtig mooi.

Andalusië.dag5.Jan.2014 042

Andalusië.dag5.Jan.2014 054

Het is echter al zeer laat in de middag en een beetje donker waardoor de foto’s in de verste verte niet de grote dieptes laten zien die wij in het echt zagen.

Andalusië.dag5.Jan.2014 050

Mocht je er ooit eens komen, dit is omgeving Otívar. (boven Almunécar)

Andalusië.dag5.Jan.2014 048

Andalusië.dag5.Jan.2014 051

Enfin, het wordt vervolgens echt te donker om foto’s te maken. In de afdaling naar Almuñécar aan de kust, belanden we weer in de wolken.

Andalusië.dag5.Jan.2014 063

Eenmaal aan de kust zochten we de snelweg op richting Malaga, en verder naar Cala de Mijas. Einde van een lange, natte maar toch zeer mooie dag.

Vrijdag 17 januari

Vandaag gaan we een wandeling maken in Istán. Dit zeer leuke plaatsje ligt aan het eind van een mooie bergweg en heeft een zevental uitgezette wandelroutes in petto.

Wij kiezen er eentje van ruim 4 kilometer en beginnen optimistisch aan een afdaling vanuit het dorp.

Andalusië.dag6en7.Jan.2014 005

Het is een zeer stijl pad dat naar beneden gaat tot aan een stuwmeer … Maar we zijn nog niet beneden of het begint flink te regenen. Oei, dat is heel ellendig.

Andalusië.dag6en7.Jan.2014 009

En de lucht ziet er niet uit dat dit maar een bui zal zijn. Dapper stappen we verder langs het meer dat hier nog min of meer droog staat.

Andalusië.dag6en7.Jan.2014 008

Het paadje langs het meer was zelfs gedeeltelijk weggespoeld leek het wel. Het was even uitzoeken waar de route nou was. Eenmaal gevonden beginnen we aan een beklimming die gelukkig heel wat minder stijl is.

Maar nu begint het echt te gieten. Inmiddels waren we door en door nat … De paraplu begin te lekken en mijn waterdichte schoenen zijn ook niet helemaal wat ze beloofden. Optimistisch blijven wordt steeds lastiger.

Andalusië.dag6en7.Jan.2014 010

Andalusië.dag6en7.Jan.2014 012

Maar …. Het meer ligt er mooi bij, dat moet gezegd worden.

Andalusië.dag6en7.Jan.2014 013

Eenmaal boven aan de weg gekomen zijn we ver van het dorp verwijderd en hebben we helemaal geen zin meer om nog dat hele eind te gaan lopen. De eerste de beste auto die we zien is gelukkig bereid ons mee te nemen. Druipend aan alle kanten zitten we tussen de boodschappen en naast oma, achterin een landrover bij deze aardige Spanjaarden. Maar lopen hoeft gelukkig niet meer.

Na dit slecht getimede avontuur gingen we snel terug naar onze bungalow voor een warm bad en een stevige borrel.

Zaterdag 18 januari

Onze laatste dag en het is prachtig weer. Blauwe lucht, fluitende vogeltjes … Tja.

Ik maak nog wat foto’s van Parque del Sol. Een echte aanrader. Willen tevens de (Nederlandse) beheerster van het park, Mevrouw Kuipers hartelijk danken voor de zeer goede service….We hoefden zelfs niet om 12.00 uur de bungalow uit en mochten nog tot 17.00 uur blijven.

Andalusië.dag4.Jan.2014 015

Andalusië.dag4.Jan.2014 011

Andalusië.dag4.Jan.2014 012

Andalusië.dag4.Jan.2014 014

We genieten nog wat van de zon en kijken in de middag nog naar de finale van de Worldcup herenhockey op (Nederlandse) tv.  Dan is het tijd om naar de luchthaven van Malaga te rijden.

En zo zijn we aan het eind van een enerverende week in prachtig, natuurrijk Andalusië.

andalusie

Resumerend; Beetje pech met het weer, het had voor onze aankomst al maanden niet geregend, maar Andalusië….; Mysterieus, zeer veelzijdig, bergen, natuur, wildlife en goede wegen.

Bedenk wel, we hebben heel veel kilometers gemaakt doordat we een vaste overnachtingsplek hadden.

Zeer de moeite waard ook….. de grote steden als Granada, Cordoba, Ronda, Sevilla etc.

Maar je kunt niet álles in één week doen !

Geplaatst op 25 januari 2014 door Sandra dieLimburgse

17 Reacties op “ANDALUSIË Foto-reisverslag 11 jan. – 18 jan.

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Totaal ander spanje dan ik ooit al gezien hebt, … doet me goesting krijgen om naar spanje op reis te gaan

  Geliked door 1 persoon

 2. Hallo Sandra, Heel mooi reisverslag en dito foto’s! Over een paar dagen gaan we voor de tweede keer naar Parc del Sol om twee weken te genieten van al het moois wat Andalusie te beiden heeft. Een combi van stedentrip, natuurparken en uit rusten op het strand of lekker bij de bungalow op het terras.. De camera gaat uiteraard mee, gr AdG

  Geliked door 1 persoon

 3. Beste Sandra,
  Via Marijke Kuipers kreeg ik jouw prachtige reis fotoverslag doorgestuurd. Ze deed dit omdat wij tot voor twee jaar geleden de eigenaren waren van het huis waar jullie logeerden in Parque del Sol. Het deed me goed “mijn” huis weer eens te zien. We zijn er 25 jaar eigenaar van geweest en daardoor kennen we de omgeving heel goed en de tochten die jullie gemaakt hebben kennen we ook. Vaak bleven we er vanwege de afstanden dan een nachtje slapen……maar dan moet je de tijd hebben. Ga nog maar eens terug want er valt nog heel wat te genieten! Hartelijk dank, jullie hebben ons weer even terug in de tijd gebracht!
  Marjoleine van Wakeren

  Geliked door 1 persoon

  Marjoleine en Ben van Wakeren
  • Leuk om te horen, Ben & Marjolein, wij hebben dat ook met plekken op de wereld waar we vaak lang(er) vertoefd hebben. Altijd een stuk weemoed maar ook soms minder prettige herinneringen. Maar het fijne en goede blijft toch altijd overheersen. Fijn dat we dit goede gevoel weer even bij jullie terug hebben kunnen brengen. Groetjes, Sandra & Ad

   Like

 4. Wat fijn Sandra dat ik virtueel met je kon meelopen.Adembenemende rotspartijen,gebergten en kloven.Leuk al die dieren en op zo’n gevaarlijk pad zien ze me niet.Heb met het ouder worden hoogtevrees gekregen.Wat een schat aan prachtige foto’s.Bedankt

  Like

 5. Je geeft ons een prachtige indruk van deze omgeving. Indrukwekkende landschappen en mooie vogels om te fotograferen. Dank voor dit prachtige reisverslag!

  Gr. René

  Like

 6. Ik heb even heerlijk met je meegenoten van de mooie natuur. Er is meer te doen dan ik dacht en zeker de moeite waard.
  Geweldige foto’s van de rotspartijen en het landschap. Indrukwekkend

  Geliked door 1 persoon

 7. Schitterende foto`s Sandra van een prachtige omgeving. Ik heb nooit geweten dat het daar zo mooi is.

  Like

 8. mooi hoor, genoten.

  Like

 9. Dank Sandra ,dat U ons laat genieten van die prachtige beelden

  Like

 10. Prachtige serie van die indrukwekkende en onherbergzame landschappen, Sandra.
  Van dat wandelpad had ik al eens een paar filmpjes gezien. Dat is toch echt niets voor mij met mijn hoogtevrees.

  Like

 11. Prachtige opnames van de natuur en de vogels Sandra, en het reisverslag indrukwekkend. En dat filmpje helemaal te gek, ik heb vroeger op de hoogste steigers gestaan maar dit doe ik jullie niet na, stoer hoor!!

  Groet Peter

  Like

 12. Mijn complimenten voor het verslag en de foto’s. Echt genieten. Ik zet deze bestemming op mijn wensenlijstje. Alleen die wandeling langs de bergwand laat ik zeker aan mij voorbij gaan. Brrrr.

  Like

 13. Een prachtig fotoverslag, van een fijne vakantie lijkt mij .De Fitis, heb je echt mooi op de plaat weten te krijgen. Nog lekker nagenieten met deze fotografische herinneringen Sandra.

  Like

 14. Sandra weer een prachtig reisverslag met werkelijk prachtige foto’s en zo te zien heb je in ieder geval iets beter weer gehad dan wij in Cochem en omgeving.

  Like

 15. Pingback: Vakantie in Andalusië … | Welkom op Sandra's FOTOblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

natuurmens

A topnotch WordPress.com site

OpinieZ

Politiek & Maatschappij

Natuurfreak3

Op wandel in de natuur met zijn ontelbare geheimen

Picpholio Nature Photography

Photography can help to increase the respect for our environment.

Alle beestjes groot en klein

Verassingen in het stroomgebied van de Rode beek

NATUURVERSLAVING

De wonderen der natuur op het netvlies van Willem Bosma

Ontdek je plekje - Discover your spot

Algemene hobby fotografie - General hobby photography

Miles from our home

Somewhere on the road...

Welkom op Sandra Brennands FOTO-Reisverslagen blog

Wil jij graag voor je vakantie weten wat er zoal te zien is? De bestemmingen die wij bezocht hebben kun je hier bekijken met zeer veel foto's van natuur, flora en fauna.

VAN KLEIN EN GROOT

foto's van kleine beestjes, bloemen en planten.

Tuinsprokkels van Anna

Macrofotografie vanuit onze tuin.

wdemey

A great WordPress.com site

MARKO SPACE

PHOTO BLOG

altijdmooiweer

wat ik onderweg zoal tegenkom

Coen van Bendegom

Travel & Wildlife Photography

David Scholte

My portfolio of photography. Netherlands

wouternatuurfotos

Zelfgemaakte foto's van vogels en zoogdieren

micheljansenfotografie - Landscape-Long exposure photography

Landschaps-Langesluitertijdfotografie in Rotterdam

Amazing world

Photography is magic

Nature and Wildlife Pics

Photos of Birds, Bugs, and Buds

Pe's fotoblog

WELKOM OP MIJN FOTOBLOG

mooieplaatjes

Foto's van wat er al zo voor mijn camara komt

Judith van Royen

Fotoblog over de natuur van dichtbij.

bilderladen

visuelle Impressionen

Bente Haarstad Photography

This site is mainly about pictures, from the middle of Norway. Click a picture to read posts.

Phil Lanoue Photography

I previously worked as a news and sports photographer. Recently I have been enjoying wildlife photography. My approach toward bird photos is similar to sports photography. I attempt to capture mostly action and hopefully a unique perspective.

JoseRaSan66

Cuando Lo Pequeño Se Hace Visible...

O O S T E R B O E R T J E

FOTO'S VAN REIZEN, VAREN EN ALLES WAT IK TEGENKOM

Antoinette Duijsters

Een andere WordPress.com site

Natuurlijk België

Gauthier Vandenbossche Landscape Photography

de Brabander Geert Fotografie

Click on the title and scroll down

Macro imaging

The small world of insects

Ramirezi

Bioblog

Marijke 's FOTOkast

vakantie - foto 's ..... en nog meer !

Carl Noya

Natuurfotografie

timfotos

mijn zelfgemaakte vogel foto's

Blomsterphoto

Blomsters et cetera, macrofotografie

Yvonne's fotoblog

"A picture is worth a thousand words."

%d bloggers liken dit: