Tenerife en La Gomera januari ’15 Foto reisverslag   22 comments

Tenerife Touristique….

Dit is een vervolg op ons verslag van april 2013, zie;

Tenerife 20-27 apr. Foto-reisverslag

Welnu, een week Tenerife in januari is ook een heerlijk tussendoortje. Elke dag rond de 21 graden is erg prettig als je in eigen land zo’n miezerweer moet ondergaan. Kies je op Tenerife het zuidwestelijk gedeelte van het eiland dan kun je dagelijks echt mooi weer hebben. Los Christianos, Playa de las Americas en Ardeje zijn verschrikkelijk druk qua toerisme en verkeer. Wij gaan dus naar hetzelfde plaatsje als ons laatste bezoek hier, Puerto de Santiago bij Los Gigantes, de 600 meter hoge kliffen, veel minder druk en zeer goed gelegen voor uitstapjes met de auto. We laten deze keer echter ook wat extra ingebouwde toeristische attracties zien.

tenerife-en-la-gomera

Tenerife is een van de weinige eilanden waar je zéker aan één week niet genoeg hebt om het helemaal te verkennen wanneer je een natuurliefhebber en eilandverkenner bent. (click on photo’s for full screen !)

pico Del Teide

Ons all-inclusief hotel Lagos de Cesar voldoet weer aan alle verwachtingen en na de informatiebijeenkomst van de uiterst bekwame Corendon-hostess Femke steek ik de weg over om de lavakust te verkennen.

kust van puerto de Santiago

Het is op deze eerste dag meteen raak wat betreft de fauna want ik ontdek een heleboel mooie (20 cm grote) gekleurde krabben. Ze zijn niet eenvoudig op de foto te zetten.  Te dichtbij komen is geen optie want ze verstoppen zich razendsnel tussen de stenen. Gelukkig heb ik de telelens bij me en hoef dus niet héél dichtbij te komen. De naam van deze krabben is Grapsus Adscensionis en is een inheemse soort.

Aan meeuwen ook geen gebrek. Het zijn Geelpootmeeuwen en die zijn lang niet zo bang aangelegd.

Uiteraard bezoeken we ook deze week DE bezienswaardigheden die je MOET zien, ook al hebben we sommige al eens eerder gedaan. Zoals het Nationaal Park Del Teide met zijn Pico del Teide , die enorme vulkaan van 3.718 meter hoog (hoogste berg van Spanje) en de directe omgeving ervan.

Dat is onze eerste rit van deze week. In onze herinnering ligt een imposante route door lava velden en talloze vulkanen en rotsen in een gebied dat ooit de “hel op aarde” moet zijn geweest. (zie ons vorige Tenerife-verslag in de blauwe balk boven) Echter … We hebben te maken met een oostelijke passaatwind, waardoor de lucht vol hangt met Saharastof,  het uitzicht heiïg is maar het geheel wel “mysterieus” maakt.

DSCN6861

Dit mistige landschap heeft dus ook zo zijn charme maar de Pico del Teide is vandaag nergens te bekennen. En dat terwijl die reus normaal gesproken overal bovenuit steekt, waar je ook bent.

We rijden terug want ons plan om naar de top te gaan met de kabelbaan gaat vandaag zéker niet lukken. Bij het plaatsje Los Gigantes word ik gedropt zodat ik de laatste kilometer te voet kan afleggen. En dat is beslist de moeite waard. Los Gigantes, vernoemd naar die indrukwekkende 600 meter hoge kliffen aan de kust.

Los Gigantes

Het is een leuk maar wel toeristisch plaatsje, direct naast Puerto de Santiago. Er is één klein strandje en een natuurlijk zwembad. Het water wordt voortdurend ververst door de golven die over de rand slaan. Geen chloor dus maar wél zout 🙂

natuurlijk zwembad

 

lava kust

Hier kan ik niet op de lava klimmen want die ligt in de diepte, geen krabben vandaag. Wél een aantal kanaries, je hoort ze voortdurend zingen.

Ondanks de temperatuur zijn er vrijwel geen insecten, op een enkele Bijenwolf na krijg ik niks op de foto.

De volgende dag hebben we het Anagagebergte in de uiterste noord-oost punt op het programma. De vorige keer hadden we hier geen tijd meer voor maar deze keer is het voor ons wel een must. We nemen de snelweg langs de kust, leuke route van een 110 km (af Puerto tot San Andrès), en dat is wel aan te raden om er zo snel mogelijk te komen en dus zo lang mogelijk van dat prachtige natuurgebied daar te kunnen genieten.

Uitzicht over de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife.

uitzicht santa cruz

Het noorden is nogal bewolkt en ook een beetje frisser, zo rond de 17 graden. Dit wisten we van te voren en is heel normaal. De bewolking blijft hangen tegen de hoge bergrug die dwars over Tenerife ligt. Daarom is het noorden altijd koeler en natter dan het zuiden. Het is er daardoor natuurlijk ook een stuk groener, er ligt zelfs een heus regenwoud. Het lijkt hier veel op Madeira. Zonder veel tekst volgt er nu een natuurschoon-fotoreeks die je kunt aanklikken om in groter formaat te bekijken.

Heel indrukwekkend deze hoge bergen en diepe kloven. Echt nog ongerepte natuur waar Tenerife sowieso best zuinig op is. De wegen zijn van prima kwaliteit hoewel soms wel heel smal en een beetje bochtig haha 🙂

Zon en mist, bergen en dalen, kanaries en dichte wouden …een fantastisch gebied, jammer (of niet ?) dat 95% van de toeristen hier totaal geen weet van heeft. In elk geval, dit is een heel afwisselend dagje.

Na een lange rondrit door het woud en langs dorpjes komen we terug in de bewoonde wereld. We hebben hier een mooi overzicht over het plaatsje Mercedes en diverse andere dorpen, hier even aan de cappuccino !

Mercedes

Het was de rit zeker waard, mooi hoor! We besluiten om niet via de snelweg terug te gaan naar Puerto de Santiago. We rijden langs de noordkust (ook snelweg) naar het westen richting Puerto de la Cruz en Icod de los Vinos. Onderweg klaart het weer zienderogen op.

DSCN6932

We rijden westwaarts door naar Garachico, een plaatsje dat ons welbekend is van onze eerdere vakantie en van meerdere koffiestops destijds.

Garachico

Het is hier lekker zitten aan zee met een prachtig uitzicht en lekkere koffie. Door naar Buenavista del Norte waar we de bergen in gaan om via Masca terug te rijden naar Puerto de Santiago, straks, 1 km vóór Masca (!) volgt onze favoriete koffieplek, boven op een bergtop, restaurantje La Cruz de Hilda, met een werkelijk fenomenaal uitzicht af hun terras. (topplekkie!)

richting Masca

Het is een prachtige route door de bergen. Absoluut de mooiste route van heel Tenerife. De rotsen zijn heel hoog, ruig en indrukwekkend.

richting Masca

Masca in de verte

Op het hoogste punt waar de weg ons brengt kunnen we het naast gelegen eilandje Gomera zien liggen. Hier gaan we later deze week nog naar toe.

La Gomera in de verte

Hier, voor en boven Masca, is dus het restaurantje waar we twee jaar geleden zo vaak geweest zijn. We bestellen koffie en gaan dan weer eventjes vriendjes maken met onze Raaf die er toen ook al was. Inmiddels zo tam dat hij uit je hand komt eten. Een mooie gelegenheid om hem van heel dichtbij op de foto te zetten.

Het restaurant La Cruz de Hilda heeft dus een prachtig uitzicht en je zit hier niet tussen de vele touringcars die het dorpje Masca bezoeken en waar normaal gesproken geen parkeerplek te vinden is…het ligt dus 1,5 km voorbij Masca (noordwaarts)

Genietend van wat we zien hebben we nog een klein mazzeltje. Een Falcon Tinnunculus Canariënsis oftewel een Canarische Torenvalk, een endemische soort.

Via de mooiste route met vele haarspeldbochten (nieuw wegdek) rijden we terug naar ons hotel om nog snel even aan de bar van onze favoriete Ron Miel (honinglikeur) te genieten.

Donderdag; dolfijnen kijken staat op ons programma. We hebben deze excursie geboekt bij hostes Femke en het is een leuk en betaalbaar uitje. De “Flipperbus” pikt ons even na tweeën op vlakbij ons hotel en brengt ons naar het haventje van Los Gigantes vanwaar de boottocht zal beginnen.

Flipperboot

De bemanning van ons “piratenschip”voorziet ons meteen van drankjes (gratis). Er is een fotograaf/filmer op de boot waar je na afloop een dvd van de deze dag kunt kopen waar je zelf dus ook op staat en alles wat er gebeurt tijdens dit tripje op zee. Ik maak liever zelf de foto’s.

We varen een stukje de zee op en het duurt niet lang voor we de eerste dolfijnen zien. Het lijken net kleine orka’s aangezien ze zwart-wit zijn. Helaas komen deze niet ver boven water uit en hebben geen zin om te springen.

Leuk om die beesten te zien. Opeens zien we aan de horizon nog meer dolfijnen, een veel grotere soort en … Ze zijn aan het springen. Yes, tuimelaars, dáár moeten we naar toe.

dolfijnen in de verte

De Masca-Express die ook deze excursies doet is er veel sneller dan wij maar dat maakt niet uit … Deze dolfijnen blijven nog wel eventjes.

Wanneer wij ter plekke zijn geeft onze boot flink gas en veroorzaakt daarmee een golfslag die deze dolfijnen prachtig vinden. Ze springen en vliegen door onze golven heen achter ons aan, duidelijk met veel plezier.

drie op rij

zijwaarts

 

Natuurlijk worden er door de kleinere bootjes ook wel eens wat visjes in het water gegooid, toch een soort beloning voor de dolfijnen en ook een motivatie om de toerist te plezieren. De dolfijnen hebben er écht lol in. Ze hebben wel concurrentie van de vele meeuwen die ook hun graantje willen meepikken.

Op een gegeven moment is hun “show” voorbij en varen we rustig richting de kliffen van Los Gigantes om daar een half uurtje voor anker te gaan. Er is mogelijkheid tot zwemmen en er zijn best veel mensen die dat doen. Gek gevoel, in januari op deze spectaculaire manier de oceaan in “geslingerd” worden. Zij wel… maar ikke toch lekker niet….

Het stukje strand waarvoor we hier voor anker liggen is het zogenaamde Mascastrand. Als je een spectaculaire en moeilijke wandeltocht wilt maken kun je vanaf het dorpje Masca de kloof in naar beneden lopen en na ongeveer 3 uurtjes kom je dan op dit strandje uit. Waar je dan vervolgens door de (vooraf boeken!) Masca-Express (10 euro !) wordt opgepikt en naar Los Gigantes gevaren.

Mascastrandje

Na een half uurtje zwemmen gaan we varen en haalt de kapitein nog wat gevaarlijk stuntwerk uit door een paar meeuwen te voeren op deze niet alledaagse manier.

We varen vlak langs de mooie 600 meter hoge kliffen, echt spectaculair ….

DSCN7040

DSCN7043

En dan zit deze trip van ruim 3 uur er op. Wat ons betreft een aanrader!

haven in zicht

Vrijdag;… Zelf met de auto naar La Gomera gaan is een hele dure grap. Dus boeken we een excursie (72 euro p.p.). Het ligt ongeveer 34 kilometer van Tenerife.Om 7 uur in de ochtend worden we opgepikt door een bus en gaan vervolgens naar Los Christianos om daar door rederij Fred Olsen naar het eilandje gevaren te worden. Een terugblik naar Los Christianos.

Los christianos

 

Fred Olson

Het is een snelle boot, een “drietand” en giga-groot. Onder het gele passagiersdek staan tientallen touringcars, vrachtauto’s en auto’s. Na 40 minuten varen naderen we al de hoofdstad San Sebastian de La Gomera.

San Sebastian de La Gomera

haven San Sebastian

We zoeken onze bus op en beginnen aan een best uitgebreide rondrit over (driekwart van) het eiland. Natuurlijk stopt de bus op lang niet zoveel plekken als we zouden doen met eigen vervoer. Daarom heb ik veel foto’s gemaakt door de getinte ruiten van de bus waardoor er soms wat spiegeling te zien is op de foto’s. Je moet af en toe roeien met de riemen die je hebt, zullen we maar zeggen.

Allereerst klimt de bus hoog naar een uitzichtpunt maar onderweg naar boven vind ik het al erg mooi. Je kijkt zo het bergachtige binnenland in. La Gomera is klein, rond en 19 – 22 km in doorsnede.

DSCN7074

Op het punt waar we een stop maken kijk je van boven over het hoofdstadje San Sebastian de La Gomera uit.

San Sebastian

Dit was dus puur voor een foto want daarna rijdt de bus weer terug naar beneden om vervolgens aan de echte rondrit te beginnen.

DSCN7079

Via vele haarspeldbochten stijgen we best weer snel en kijken dan terug naar San Sebastian vanaf de andere zijde van de berg. Vaag en hoog in de lucht zien we de Pico del Teide op Tenerife boven en in de wolken verschijnen. Zo zie je eens goed hoe hoog die reus eigenlijk is.

DSCN7084

Het is hier toch weer een heel andere natuur, ondanks dat La Gomera zo dichtbij Tenerife ligt. Palmboompjes in het wild groeien overal.

DSCN7097

De korte stop bij El Roque is winderig maar wel met erg mooie uitzichten, het eiland heeft heel veel weg van Kauaï, een van de eilanden van Hawaïi, waar we lang geleden ook nog eens rondgedoold hebben…

En er zijn toch veel plekken waar die Pico del Teide in zicht komt … Wij blijven dat leuk vinden haha.

Als de bus weer een tijdje gereden heeft stoppen we bij Nationaal Park de Garajonay. Dit is een immens bomengebied van huh… HEI !!! (Loro) En met vele verschillende soorten. Door de duizenden jaren heen heeft dit ongestoord en heel wild kunnen doorwoekeren en is almaar groter en hoger gegroeid. Volgens mijn man is het bos hier zelfs dichter dan in het Amazonegebied. Één grote wildernis. We krijgen hier een uurtje de tijd om iets te drinken en een wandelingetje te maken.

In dit bos tref ik een paar bekende vogeltjes. Het zijn Canarische Vinken. Grappig dat elk eiland een eigen Vink heeft die allemaal een klein beetje afwijken van de Vink die wij kennen.

Met de bus rijden we een flink eind door deze alom aanwezige unieke wouden over weggetjes waar het af en toe passen en meten is om tegenliggers te passeren. Wanneer we dan uiteindelijk dit bos uit zijn hebben we meteen te maken met wederom mooie vergezichten maar ook de diepte in kijken is beslist de moeite waard.

vergezicht

De volgende stop is bij het bezoekerscentrum van het Nationaal Park dat we zojuist bezocht hebben. Dat ligt net buiten het woud zelf. Het bezoekerscentrum bestaat uit een museum, botanische tuin en enkele winkeltjes. In de tuin staat van alles in bloei en dat zorgt voor veel fleurigheid. Hier zie ik ook mijn eerste vlinder van deze vakantie.

Interessant allemaal. Maar ondertussen begint de lucht te betrekken. We zijn op weg naar een restaurant voor de ingeplande lunch en als we hier arriveren zitten we helemaal in de wolken. Letterlijk dan want qua lunch zitten we meer in een miezerbui bij wijze van spreken. Die stelt namelijk niet veel voor. Een soort flauwe pompoensoep, handje rijst en stukje kip, banaantje. Ronduit slecht ! Beter neemt u een lunch van het hotel mee !

Na de lunch stoppen we nergens meer, heeft ook niet veel zin in de wolken. Terug gekomen in San Sebastian hebben we nog een uurtje tijd om het stadje te verkennen alvorens we weer aan boord van Fred Olsen kunnen gaan. Het waait echter als een gek dus wij gaan op een beschut terrasje genieten van een lekkere cappuccino waar we erg aan toe zijn. Een erg groot compliment voor onze 5-talige Belgische gids Bernard Balduck voor zijn schier oneindige kennis over de Canarische Eilanden is zeer zeker op zijn plaats. Alle lof !

Aan boord van de boot blijven we binnen deze keer vanwege de wind. De reis gaat zeer snel, onderweg genietend van een schitterende zonsondergang,  in no time zijn we weer in de haven van Los Christianos op Tenerife.

zonsondergang

En boven Los Christianos geeft de gloed van die ondergaande zon vreemde onwerkelijke oranje-roze kleuren over de bebouwing.

Een mooi einde van een hele mooie dag.

En dan is het alweer zaterdag, de op één na laatste dag van deze prachtige week. We gaan vandaag nog de Pico del Teide op middels de kabelbaan.

We gaan snel op weg naar dat onherbergzame lavalandschap met mooi weer deze keer.

lavalandschap

De Teide ligt er mooi bij vandaag, niet in de mist zoals in het begin van de week.

Teide

Het lijkt er enorm druk te zijn vanuit de verte.

onderweg naar de top

We zoeken een parkeerplaats en kopen tickets voor de kabelbaan. Er is helemaal geen wachtrij ondanks de vele auto’s, maar elke 10 minuten gaat er een volle gondel (20 mensen) omhoog. Kosten 14 euro (enkel).  Binnen vijf minuten kunnen we instappen. In 8 minuten tijd ben je op het eindpunt dat 200 meter onder de daadwerkelijke piek van 3718 meter ligt. Van hieruit kun je lopen naar de kraterrand.

wandeling naar de top

Een poging om dat te doen strandt al vrij snel want ik heb vrij veel last van de ijle lucht op deze hoogte van 3500 meter. Maar genieten van het prachtige uitzicht is ook geweldig. De Pico is een vulkaan die in een kraterdal ligt van 22 km (!) doorsnede. Hier loopt een weg doorheen.

gondel

mooie kleuren

hoog boven de wolken

Ik heb ook nog een rondje gefilmd, hieronder te zien, let op de duidelijk zichtbare kromming van de aarde.

Het is barkoud hierboven en na ruim een uurtje genoten te hebben “gondelen” we naar beneden.

Een stukje verder stoppen we nog eventjes voor een korte wandeling vlakbij het enige hotel in dit Nationaal Park Del Teide, in the middle of no where maar bij een plek waar elke excursie stopt, voor een erg vreemde rotsformatie. Het hotel hier beneden is dé pleisterplaats voor veel beroemde wielrenners die hier vaak komen voor hoogte-stages.

DSCN7213

We wandelen een beetje rond hier en warmen weer heerlijk op in een lekker zonnetje.

vreemde rotsen

Ook hier weer mooie kleuren lava.

mooie kleuren lava

Nog één keertje de Teide en dan gaan we er vandoor. Daarnet stonden we nog boven dat ijs daar vlak onder de top ….

teide

We stoppen nog om wat recentere krater(tjes) vast te leggen.

recentere kraters

Dan begint de zon langzaam te zakken en zet ze de dennen op de gitzwarte lava in een sterk contrast.

gouden dennen

Op zondag, de laatste dag; zeer late vlucht, rijden we via Vilaflor langzaam richting luchthaven. Wandelen wat in El Mediano (leuk plaatsje 3 km van de airport) en zitten wat te dagdromen op de mooie boulevard.  Tot slot direct op, aan en boven de zee gaan we in een visrestaurantje genieten van een heerlijke visschotel en een lekker wijntje …. De zon slurpt ons laatste restje Tenerife voor onze ogen op met een mooie zonsondergang….

Conclusie; Tenerife behoort absoluut bij onze top-3 wat Europese bestemmingen betreft. Prachtige natuur, veelzijdig, veel te zien en goede wegen. Overal goed op toerisme ingesteld. Geen zand- maar stranden van fijn zwart lavazand. Het heeft veel meer te bieden dan een Gran Canaria, Lanzarote of Fuerteventura. Kijk overigens ook eens naar ons verslag over het vlakbij gelegen La Palma, veel rustiger, ook zo mooi en een paradijs voor wandelaars. Dat laatste geldt overigens ook voor La Gomera, maar dit is een zeer klein eiland dus en derhalve voor ons als veeldoeners minder interessant. Je vliegt aan op Tenerife hetgeen impliceert dat je hier vaak eerst moet overnachten alvorens de oversteek te kunnen maken. Mocht je meer willen weten over La Gomera, neem dan eens een kijkje op de La Gomera startpagina.

Voor meer dolfijnen rond Tenerife zie; https://sandrabrennand.wordpress.com/2015/01/22/dolfijnen-in-het-wild-tenerife/

Voor ons blijven dit mooie herinneringen en voor U hopen we dat U heeft genoten van onze 2 verslagen en hiermee een goede indruk heeft gekregen van deze 2 bestemmingen. Vragen mag U gerust stellen en een reactie stellen we altijd hogelijk op prijs.

******** Veel plezier; Enjoy ! *******

Geplaatst op 9 februari 2015 door Sandra dieLimburgse

22 Reacties op “Tenerife en La Gomera januari ’15 Foto reisverslag

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Interesting thougghts

  Like

 2. Hallo Sandra,

  Je geeft over Las Palma een tip over veel kleine leuke huisjes die je neem ik aan kunt huren, je geeft hierbij als site op 5-vor-flug

  Alleen als ik op die site kijk zie ik alleen maar hotelmogelijkheden.

  Verde rcomplimenten voor je prachtige reisverslagen en velel nuttige tips

  Goeten,

  Jan

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een prachtige foto’s. Tenerife heeft zo’n fantastisch mooi landschap. Dat heb je super goed kunnen vastleggen!

  Geliked door 1 persoon

 4. Dat je de valk in de vlucht hebt kunnen fotograferen is machtig mooi.

  Geliked door 1 persoon

 5. Mooi reisverslag Sandra, wij zitten ook te denken aan Tenerife in januari. Ziet er prachtig uit. Verder ga ik jouw site even opslaan in mijn favorieten. Ziet dat je nog meer reizen hebt gemaakt die hier ook op het lijstje staan en ook al een aantal reizen die wij ook hebben gedaan!

  Geliked door 1 persoon

  • Hoi Petra, leuk dat je ook Tenerife eens gaat bekijken. Wel even goed nazien welke plaats je prefereert, zeker in deze periode niet de Puerto de la Cruz-kant kiezen. Als je verder iets wil weten vraag je het maar. Mijn man heeft zowat alle Europeese bestemmingen meermalen gedaan vanuit zijn beroep in het reiswezen, ook zowat alle verre bestemmingen. Veel plezier daar. Groetjes, Sandra.

   Like

   • Hallo Sandra,
    Tenerife in januari was prachtig. We zaten in het toeristische gedeelte (Los Cristianos) maar hadden een auto dus we konden vluchten maar we waren met zijn zessen dus voor ieder wat wils. We hadden schitterend weer in januari warmer dan normaal. We hebben redelijk veel van het eiland gezien. De Maska kloof geklauterd. Volgende keer staat Gran Canaraia op het lijstje

    Geliked door 1 persoon

    • Hallo Petra,
     Dank voor je reactie. Ik, (Ad e/v Sandra, voormalig reisbureaumanager) wil je Gran Canaria toch ten zeerste ontraden. Ben er 2 x geweest, wil er nog niet voor niks naar terug. De Noord-Westkant is redelijk mooi met zijn gebergtes en bananenplantages, maar voor de rest is het een vrij dorre en woeste bende. Een echte afrader hoor als reiswereld-insider.
     Zeker de zuid- en zuid-oostkant is minstens zo druk als Los Christianos. Een vergelijkbaar mooi eiland als Tenerife is La Palma. Prachtig eiland met heel veel mogelijkheden op alle gebied. Kijk maar eens naar ons fotoverslag. Ook een heel stuk rustiger. Wel de westkant nemen dan i.v.m. beter weer en prachtige zonsondergangen in zee. Omgeving Los Llanos bv (is vrij in de midden v/h eiland aan de kust. Anders moet je steeds veel rijden als je de noord- of zuidkant kiest. Kijk eens op een Duitse site, 5-for-flug bv.
     Hebben heel veel leuke huisjes. Kijk vooral ook op Google-Earth. Het centraal en noordelijk gedeelte is erg veel bochtenwerk. Groeten, Ad & Sandra

     Like

 6. Een heel mooi beeldverslag van jullie reis Sandra! En met veel interessante weetjes.

  Gr. René

  Like

 7. Een prima reisverslag Sandra, en met weer een indrukwekkende serie opnames genieten hoor!

  Groet Peter

  Like

 8. Een goed en interessant verslag met fraaie foto’s, waarvan de vink mijn favoriet is Sandra.

  Like

 9. wat is dit weer een prachtige serie Sandra een genot om naar te kijken vooral de vergezichten en dan te bedenken dat het op een foto bijna niet mogelijk is om is de grootsheid goed in beeld te brengen.

  Like

 10. Mooi verslag, mooie foto’s. Ik ben nu op Lanzarote, Fuerteventura en Gran Canaria geweest maar ik zie dat ik Tenerife en La Gomera ook nog eens aan moet doen.
  Groetjes Ruud

  Like

 11. Schitterend Sandra.Zo veelzijdig en wat is het lang geleden dat ik er zelf was

  Like

 12. Sandra, je overtreft jezelf, wat een schitterende foto’s. Zag ook iets over wielrennen (Eneco tour) was dit een opdracht of gewoon leuk? Heb zelf vele jaren gekoerst en was daardoor ook op Lanzarote. En als ik jouw foto’s zie ruik ik de Lava weer. Nogmaals, prachtige foto’s.
  groet, peter

  Geliked door 1 persoon

 13. Ha Sandra,

  Heel interessant het verschil tussen Madeira en Tenerife te lezen en zien, ook een mooie bestemming zo te zien.
  Wat betreft de vink: ik mis de speciale “Madeira” geel/groene vlek in de nek..??
  Hartelijk dank voor het laten meegenieten.
  Groet, Françoise

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

natuurmens

A topnotch WordPress.com site

OpinieZ

Politiek & Maatschappij

Natuurfreak3

Op wandel in de natuur met zijn ontelbare geheimen

Picpholio Nature Photography

Photography can help to increase the respect for our environment.

Alle beestjes groot en klein

Verassingen in het stroomgebied van de Rode beek

NATUURVERSLAVING

De wonderen der natuur op het netvlies van Willem Bosma

Ontdek je plekje - Discover your spot

Algemene hobby fotografie - General hobby photography

Miles from our home

Somewhere on the road...

Welkom op Sandra Brennands FOTO-Reisverslagen blog

Wil jij graag voor je vakantie weten wat er zoal te zien is? De bestemmingen die wij bezocht hebben kun je hier bekijken met zeer veel foto's van natuur, flora en fauna.

VAN KLEIN EN GROOT

foto's van kleine beestjes, bloemen en planten.

Tuinsprokkels van Anna

Macrofotografie vanuit onze tuin.

wdemey

A great WordPress.com site

MARKO SPACE

PHOTO BLOG

altijdmooiweer

wat ik onderweg zoal tegenkom

Coen van Bendegom

Travel & Wildlife Photography

David Scholte

My portfolio of photography. Netherlands

wouternatuurfotos

Zelfgemaakte foto's van vogels en zoogdieren

micheljansenfotografie - Landscape-Long exposure photography

Landschaps-Langesluitertijdfotografie in Rotterdam

Amazing world

Photography is magic

Nature and Wildlife Pics

Photos of Birds, Bugs, and Buds

Pe's fotoblog

WELKOM OP MIJN FOTOBLOG

mooieplaatjes

Foto's van wat er al zo voor mijn camara komt

Judith van Royen

Fotoblog over de natuur van dichtbij.

bilderladen

visuelle Impressionen

Bente Haarstad Photography

This site is mainly about pictures, from the middle of Norway. Click a picture to read posts.

Phil Lanoue Photography

I previously worked as a news and sports photographer. Recently I have been enjoying wildlife photography. My approach toward bird photos is similar to sports photography. I attempt to capture mostly action and hopefully a unique perspective.

JoseRaSan66

Cuando Lo Pequeño Se Hace Visible...

O O S T E R B O E R T J E

FOTO'S VAN REIZEN, VAREN EN ALLES WAT IK TEGENKOM

Antoinette Duijsters

Een andere WordPress.com site

Natuurlijk België

Gauthier Vandenbossche Landscape Photography

de Brabander Geert Fotografie

Click on the title and scroll down

Macro imaging

The small world of insects

Ramirezi

Bioblog

Marijke 's FOTOkast

vakantie - foto 's ..... en nog meer !

Carl Noya

Natuurfotografie

timfotos

mijn zelfgemaakte vogel foto's

Blomsterphoto

Blomsters et cetera, macrofotografie

Yvonne's fotoblog

"A picture is worth a thousand words."

%d bloggers liken dit: