Vliegenpracht …   10 comments

Er zijn vele soorten en maten vliegen en er zijn er heel wat die best wel mooi zijn. Zeker als je ze middels foto’s op een groot scherm kunt bekijken.

Zo heb ik laatst deze sluipvlieg Ectophasia Crassipennis voor de lens gehad. Best een grote vlieg waarvan het mannetje opvalt met zijn goudgele lijf met zwarte streep en gevlekte vleugels. Het vrouwtje is een stuk minder opvallend (foto rechtsboven). De laatste twee weken vind je ze overal op schermbloemen en andere bermbloemen.

(click to enlarge)

Dan heb je ook vliegen die er best wel grappig uitzien. Blaaskopvliegen hebben vaak een vreemd gevormd lijfje en het lijkt net alsof ze hun tong uitsteken. Eigenlijk is dat ook zo .. Hun tong steekt naar voren bij veel soorten. Zo heb je de Roestbruine Kromlijf die er behoorlijk vreemd uitziet maar toch een alledaagse verschijning is.

Maar er zijn heel veel Blaaskopvliegen die op een wesp lijken. Het is goed opletten geblazen want er zijn heel wat zeldzame soorten in deze familie. Gisteren trof ik het zogenaamd “Gewoon Knuppeltje” … What’s in a name haha.

Geen zeldzame soort maar toch de eerste ontmoeting voor mij met deze Blaaskop. Jammer dat het juist was beginnen te regenen waardoor de scherpte wat is weggevallen.

Gisteren trof ik ook de vlieg die ik nu al vier jaar geleden zelf ontdekte als eerste in ons land en vervolgens nog elk jaar een keertje gezien heb. De Cylindromyia Bicolor. Deze opvallende Sluipvlieg zag ik meteen zitten toen ik net een paar passen van mijn auto gezet had.

En met deze ontmoeting ben ik dan wel weer heel blij moet ik toegeven.

Bedankt voor je interesse en tot ziens!

*******

10 Reacties op “Vliegenpracht …

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Alweer schitterend scherp gestoken foto’s Sandra , petje af ! Ik had laatst ook een blaaskop : de slanke Blaaskop . Parasiteren op wespen : bij de ingang van een nest grijpen ze een wesp , breken met een soort tangetje de achterlijfsegmenten open en deponeren daar hun eitje . Net gelezen , want ik kende die hele soort nog niet , maar verklaard wel de gelijkenis met een wesp : opereren in het hol van de leeuw . Interessant wereldje waar ik nu pas veel over leer 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Schitterend zoals jij dit volkje kan fotograferen en me telkens weer heel wat leert Sandra.Ik kan van een bezoek aan je blog met machtig mooie macro’s echt genieten en kijken en blijven kijken.Want opzoekwerk is voor mij zoals voor vele andere bloggers niet makkelijk maar zoals je zegt ,onthoudt men telkens weer wat meer en gaat het vlotter en vlotter..Na mijn reis wacht hier ook nog heel wat opzoekwerk.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mijn beestjes waar ik het laatst over had zijn op jou foto beesten 🐝🐜🐛 prachtig zoals jij ze kan fotograferen!

  Geliked door 1 persoon

 4. Mooi vastgelegd, vooral de onderste 5.

  Geliked door 1 persoon

 5. het zijn stuk voor stuk prachtige macro’s, maar wat me nog het meeste verbaasd iedere keer, is je kennis van dit kleine spul.
  Ik doe mijn best om uit te vinden wat ik gefotografeerd heb maar dat vind ik ontzettend lastig.
  Daarom bewonder ik mensen zoals jij die gewoon weten wat er zoal rond vliegt.

  Geliked door 1 persoon

 6. Vliegenpracht vind ik een terechte titel. Voor mij is het weer heel bijzonder wat je hier laat zien. Mooie serie!

  Geliked door 1 persoon

 7. Je hebt er ook ditmaal weer een leerzaam logje van gemaakt met prachtige macro’s. Ik vind het elke keer weer knap dat je vrijwel alle vliegen op naam kunt brengen. De laatste serie bevat voor mij de mooiste foto’s.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

natuurmens

A topnotch WordPress.com site

OpinieZ

Politiek & Maatschappij

Natuurfreak3

Op wandel in de natuur met zijn ontelbare geheimen

Picpholio Nature Photography

Photography can help to increase the respect for our environment.

Alle beestjes groot en klein

Verassingen in het stroomgebied van de Rode beek

NATUURVERSLAVING

De wonderen der natuur op het netvlies van Willem Bosma

Ontdek je plekje - Discover your spot

Algemene hobby fotografie - General hobby photography

Miles from our home

Somewhere on the road...

Welkom op Sandra Brennands FOTO-Reisverslagen blog

Wil jij graag voor je vakantie weten wat er zoal te zien is? De bestemmingen die wij bezocht hebben kun je hier bekijken met zeer veel foto's van natuur, flora en fauna.

VAN KLEIN EN GROOT

foto's van kleine beestjes, bloemen en planten.

Tuinsprokkels van Anna

Macrofotografie vanuit onze tuin.

wdemey

A great WordPress.com site

MARKO SPACE

PHOTO BLOG

altijdmooiweer

wat ik onderweg zoal tegenkom

Coen van Bendegom

Travel & Wildlife Photography

David Scholte

My portfolio of photography. Netherlands

wouternatuurfotos

Zelfgemaakte foto's van vogels en zoogdieren

micheljansenfotografie - Landscape-Long exposure photography

Landschaps-Langesluitertijdfotografie in Rotterdam

Amazing world

Photography is magic

Nature and Wildlife Pics

Photos of Birds, Bugs, and Buds

Pe's fotoblog

WELKOM OP MIJN FOTOBLOG

mooieplaatjes

Foto's van wat er al zo voor mijn camara komt

Judith van Royen

Fotoblog over de natuur van dichtbij.

bilderladen

visuelle Impressionen

Bente Haarstad Photography

This site is mainly about pictures, from the middle of Norway. Click a picture to read posts.

Phil Lanoue Photography

I previously worked as a news and sports photographer. Recently I have been enjoying wildlife photography. My approach toward bird photos is similar to sports photography. I attempt to capture mostly action and hopefully a unique perspective.

JoseRaSan66

Cuando Lo Pequeño Se Hace Visible...

O O S T E R B O E R T J E

FOTO'S VAN REIZEN, VAREN EN ALLES WAT IK TEGENKOM

Antoinette Duijsters

Een andere WordPress.com site

Natuurlijk België

Gauthier Vandenbossche Landscape Photography

de Brabander Geert Fotografie

Click on the title and scroll down

Macro imaging

The small world of insects

Ramirezi

Bioblog

Marijke 's FOTOkast

vakantie - foto 's ..... en nog meer !

Carl Noya

Natuurfotografie

timfotos

mijn zelfgemaakte vogel foto's

Blomsterphoto

Blomsters et cetera, macrofotografie

Yvonne's fotoblog

"A picture is worth a thousand words."

%d bloggers liken dit: