Kraanvogels   13 comments

Vandaag was het prachtig weer hier in Limburg … hoog tijd eens te beginnen aan het winterklaar maken van de tuin.

Tijdens het snoeien hoorde ik plots op afstand een enigszins bekend geluid, althans .. ik had het al eens eerder gehoord en mijn gevoel zei, snel naar binnen om de camera te pakken.

Ik was net op tijd weer buiten want inmiddels was het geluid, zeg maar gerust flinke herrie recht boven ons huis en het was een groep Kraanvogels. In het voorjaar had ik ze ook over zien vliegen en daar herkende ik het geluid dus van.

Maar anders dan afgelopen voorjaar was deze groep zeer chaotisch. Ze vlogen kriskras en cirkelend door elkaar heen … luid roepend en dat bleef maar zo. Op deze manier schoten ze niet erg op en ik  had tijd genoeg om foto’s te maken.

Vanavond kreeg ik een mailtje van een andere waarnemer die ,naar hij vermoedt, dezelfde groep had zien vliegen in de Ardennen in België. Hij zei dat de groep daar nog steeds chaotisch en luid roepend overvloog.

Weet iemand een verklaring voor dit gedrag? Ik wil het graag weten.

Geplaatst19 oktober 2010 doorSandra dieLimburgse inGeen categorie

Getagged met , ,

13 Reacties op “Kraanvogels

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. How very fortunate you are to witness one of the great migrations. I am pleased your camera was close by and that the cranes let you know they were coming.

  Like

 2. Over de kraanvogels…

  Ik heb ze vorig jaar gezien en gehoord. Wat een geluid, fenomenaal. Ze bleven cirkelen. Wat ik begrepen heb toen is dat ze een plek zoeken om te landen, bij water.
  Weet het natuurlijk ook niet zeker maar dat is wat me verteld is toen.

  Liefs, andere San

  Like

 3. Hey San,

  Misschien is het een idee om CCleaner te downloaden en je pc eens te ontdoen van overbodige meuk. Ik heb heel veel trubbels gehad de laatste tijd omdat het ding simpelweg was volgelopen. En een mallware scanner is ook geen overbodige luxe http://www.techspot.com/downloads/4716-malwarebytes-anti-malware.html
  Daar kun je hem downloaden. Geloof me, je helpt je pc alleen maar.

  Het zou zonde zijn als je door dit soort shit niet meer te lezen of te zien zou zijn.

  Like

 4. Dat zijn prachtige foto’s Sandra.

  Like

 5. Ik kan je er helaas niet bij helpen… Ik ben dan wel graag met mijn camera op pad, maar echt kunnen determineren enzo dat kan ik dus niet. Of heb ik geen tijd voor.
  Wel gaaf om te zien! Kan me ook nog wel iets bij het lawaai voorstellen.

  Like

 6. Dan hebben jullie geboft met het weer hoor Sandra, hiet is het echt akelig. Waarom de Kraanvogels dit doen, zou ik ook niet weten, misschien is er heel slecht weer op komst.Mooi dat je deze foto’s hebt kunnen maken.
  Groetjes van Edward.

  Like

 7. Schijnt een interessant forum te zijn heb ik hier al eens begrepen. Schijnt dat je vooral hulp kan krijgen bij het identificeren van allerlei soorten flora & fauna

  Like

 8. Volgens mij heb ik vorig jaar hier ook al iets over gelezen Sandra.

  Kraanvogels heb ik hier nooit over zien vliegen. Beetje jammer dat ze zo hoog zitten.
  Ziet er idd chaotisch uit maar zou ook niet weten wat de reden is. Heb je al gezocht met google ? voor dit gedrag ?

  Like

 9. Leuk dat je deze op de foto hebt kunnen zetten .
  Het luide snateren zal wel een soort zingen zijn haha ,ik kan er niks over vinden op google

  Like

 10. Ik zie nu pas dat ik op je WP-site zit te pennen … sorry. Klopt de tekst dus ook niet helemaal,dacht dat ik op je Blogger was. Maar ja, je begrijpt me vast wel.
  Dan bedoel ik dus dat deze site er zo mooi uit ziet.
  Geloof dat het niet helemaal goed met me gaat , volgende keer beter. Doeggies,Noon

  Like

 11. Wat jammer nou Sandra dat je er hier mee ophoudt … ziet er juist zo goed uit. Ben een tijdje niet langs gevlogen, maar zie dat je hard gewerkt hebt aan je site. Krijg geloof ik geen updates van je, heb je de volgers verwijdertd??? Dat zal dan de enige reden kunnen zijn. Of ik heb niet goed naar mijn updates gekeken, dat kan ook. Zit niet helemaal lekker in mn velletje de laatste 5dagen, dus misschien wat minder oplettend. Wbt die foto’s uploaden, heb je al eens goed gekeken onder Instellingen helemaal onderop heb je de mogelijkheid 3 keuzes, om je instellingen te veranderen. Daar heb ik wat aangerommeld, eerst de 1ste optie maar die deed niet wat ik wilde. Kwam er later achter dat optie twee voor mij het beste was. Het enige bezwaar nu nog is als ik foto’s upload in een nieuw log, dat de alinea’s ertussen verschillen. Daar kan ik wel geirriteerd door raken. En dat je moet nadenken dat het systeem van onder naar boven werkt. Dus je de volgorde in je koppie van te voren al moet aanpassen. Dat went nu wel … Je maakt overigens meer dan schitterende foto’s, vind het zo knap werk van je … petje af! Ik zal je zo af en toe dan opzoeken op WP, mijn vleugels zijn een beetje lam van al dat heen en weer gevlieg 😉 Veel sukses daar. Lieve groetjes, Benona

  Like

  • je krijgt geen updates omdat ik geen nieuw blog meer erop gezet heb 🙂
   het uploaden van foto’s gaat fout doordat er iets mis is met het besturingssysteem van mijn computer. Ik heb er overal problems mee maar bij blogger krijg ik steeds een fatal error wat betekent dat mijn pc steeds afsluit en opnieuw opstart. Heeeel vervelend.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

natuurmens

A topnotch WordPress.com site

OpinieZ

Politiek & Maatschappij

Natuurfreak3

Op wandel in de natuur met zijn ontelbare geheimen

Picpholio Nature Photography

Photography can help to increase the respect for our environment.

Alle beestjes groot en klein

Verassingen in het stroomgebied van de Rode beek

NATUURVERSLAVING

De wonderen der natuur op het netvlies van Willem Bosma

Ontdek je plekje - Discover your spot

Algemene hobby fotografie - General hobby photography

Miles from our home

Somewhere on the road...

Welkom op Sandra Brennands FOTO-Reisverslagen blog

Wil jij graag voor je vakantie weten wat er zoal te zien is? De bestemmingen die wij bezocht hebben kun je hier bekijken met zeer veel foto's van natuur, flora en fauna.

VAN KLEIN EN GROOT

foto's van kleine beestjes, bloemen en planten.

Tuinsprokkels van Anna

Macrofotografie vanuit onze tuin.

wdemey

A great WordPress.com site

MARKO SPACE

PHOTO BLOG

altijdmooiweer

wat ik onderweg zoal tegenkom

Coen van Bendegom

Travel & Wildlife Photography

David Scholte

My portfolio of photography. Netherlands

wouternatuurfotos

Zelfgemaakte foto's van vogels en zoogdieren

micheljansenfotografie - Landscape-Long exposure photography

Landschaps-Langesluitertijdfotografie in Rotterdam

Amazing World

Photography is magic

Nature and Wildlife Pics

Photos of Birds, Bugs, and Buds

Pe's fotoblog

WELKOM OP MIJN FOTOBLOG

mooieplaatjes

Foto's van wat er al zo voor mijn camara komt

Judith van Royen

Fotoblog over de natuur van dichtbij.

bilderladen

visuelle Impressionen

Bente Haarstad Photography

This site is mainly about pictures, from the middle of Norway. Click a picture to read posts.

Phil Lanoue Photography

I previously worked as a news and sports photographer. Recently I have been enjoying wildlife photography. My approach toward bird photos is similar to sports photography. I attempt to capture mostly action and hopefully a unique perspective.

JoseRaSan66

Cuando Lo Pequeño Se Hace Visible...

O O S T E R B O E R T J E

FOTO'S VAN REIZEN, VAREN EN ALLES WAT IK TEGENKOM

Antoinette Duijsters

Een andere WordPress.com site

Natuurlijk België

Gauthier Vandenbossche Landscape Photography

de Brabander Geert Fotografie

Click on the title and scroll down

Macro imaging

The small world of insects

Ramirezi

Bioblog

Marijke 's FOTOkast

vakantie - foto 's ..... en nog meer !

Carl Noya

Natuurfotografie

timfotos

mijn zelfgemaakte vogel foto's

Blomsterphoto

Blomsters et cetera, macrofotografie

Yvonne's fotoblog

"A picture is worth a thousand words."

Mantingerveld

Verslag van de activiteiten en gebeurtenissen op en rond het Mantingerveld en Mantingerbos en -Weiden en vermeldswaardige ontwikkelingen.

%d bloggers liken dit: