Een nieuwe wereld ….   11 comments

Met groot plezier wil ik jullie laten zien hoe de eerste resultaten geworden zijn met wéér een nieuwe camera.

Na mijn laatste blog was ik nogal teleurgesteld over de resultaten die de nieuwe Nikon P520 me brachten. Macrofoto’s perfect maar de 42 x zoom stelde toch enigszins teleur. De P90 die ik heb vind ik overall genomen beter in kwaliteit en kleur en 24 x zoom is toch ook niet niks. Maar ik dacht tóch maar eens over stappen naar iets geheel nieuws voor mij; Spiegelreflex !

Ik heb lang vast gehouden aan het idee dat ik niet met lenzen wil slepen maar ik krijg toch langzaam behoefte aan meer, aan nog beter. Ook als dat betekent dat ik dan toch maar meer mee moet nemen op mijn tochtjes.

Dus heb ik de Nikon 520 weer verkocht. Ik ben gevallen voor de Sony Alpha 300. Prima reviews en ik ben nu al bijzonder tevreden met de eerste foto’s. Een nieuwe wereld voor mij persoonlijk omdat ik nu niet meer hoef te proberen om binnen vijf cm. van een beestje te komen. Ze vliegen ook niet meer zo snel weg want het lukt nu al heel mooi vanaf een halve meter.

SONY DSC

Ik heb er 3 lenzen bij gekocht. Een Minolta Beercan 35 – 70 mm. Een Sigma 100 – 300 mm. En een Cosina  Macro 100 mm. Met die laatste zijn al deze foto’s genomen.

De volgende foto is zelfs de allereerste foto die ik gemaakt heb. Gewoon om de camera eens even uit te proberen. Ik was zeer verbaasd dat ik meteen met zo’n verrassende foto dit nieuwe avontuur kon beginnen. Nog meer verbaasd dat “Vroege Vogels” hem gelijk als favoriete foto van de redactie plaatste;

Een Witte Tijger die toevallig op het keukenkastje zit.

SONY DSC

Als je pas ’s avonds laat thuis komt van je werk, en dan pas je nieuwe aanwinst kunt bekijken, dan is zo’n mooi tijgertje een leuk proef-“konijn” .

Dus in de ochtend maar eens de tuin in. Mazzel, prachtig weer en heel wat beestjes aanwezig.

Een kleine bijtje zit op het insectenhotel.

SONY DSC

En ik kan een Bont Zandoogje van de zijkant fotograferen.

SONY DSC

Zelf ben ik erg tevreden met deze alweer “oefenfoto’s”.

De camera bevalt wonderwel en deze 100 mm. macro lens is echt heel goed. De kleuren vind ik mooi en dat de achtergronden zo vervaagd zijn kan me ook heel goed bevallen. Alleen is het formaat van de foto’s wat aan de kleine kant. Daar moet ik iets aan doen.

Benieuwd wat jullie vinden van deze vernieuwende stap van mij en natuurlijk van de eerste resultaten.

 

 

 

 

11 Reacties op “Een nieuwe wereld ….

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Lovely blog youu have

  Like

 2. Tja Sandra , die 100mm macro , ik heb hem ook , is geweldig ! Maar ik maak plaatjes zonder statief en dat vertaald zich wel eens in wat bewegingsonscherpte . Maar ik gebruik hem altijd 🙂 Mijn nieuwe goal is de MP-E 65 , een superieure macrolens , tot 5x ……. maar dat duurt nog even , dat ding kost al gauw 1000 euro en is haast nergens tweedehands te vinden . Om het te completeren hoort er een “echte” ringflitser bij , of van Canon de duo flash , ook alweer tussen de 400 en 800 euro . Dus moet ik even sparen …. :p

  Like

 3. prachtig!

  Like

 4. Welkom bij de club, Sandra. Nu gaat het serieus worden. Verslavend zo’n hobby! Veel oefenen maar, gelukkig zijn er nu veel onderwerpen voorhanden. De eerste resultaten zien er al goed uit.
  groet, Dick

  Like

 5. Succes met je nieuwe aanwinst, zo te zien lukt het al aardig, mooi opnames.

  groet Peter

  Like

 6. Je camera en de instellingen krijg je wel snel onder de knie, maar het resultaat mag er nu al zijn. Proficiat met je nieuwe aanwinst, Sandra.

  Like

 7. Gefeliciteerd Sandra en welkom in de wereld van de spiegelreflexen. De eerste foto’s zien er veelbelovend uit.
  Ik ga ook voor de tweede.

  Like

 8. Vind de eerste oefenfoto’s zeer geslaagd. De mijne van een jaar terug waren toch een stuk slechter.

  Like

 9. Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst, Sandra. Daarmee kun je, dunkt me, voorlopig wel even vooruit. Een spiegelreflex, zelfs de allergoedkoopste, levert namelijk altijd nog een betere beeldkwaliteit dan de allerduurste compact- of bridgecamera. Al moet ik zeggen dat ik over de prestaties van mijn eigen Panasonic DMC-FZ200, die ik naast mijn spiegelreflex ook gebruik, door de bank genomen heel tevreden ben.

  Like

 10. De eerste ‘oefensessies’ hebben je meteen weer mooie platen opgeleverd, Sandra, de witte tijger is echt een prachtplaat. Fijn dat de nieuwe aanwinst goed bevalt, heel veel plezier ermee!
  Ik kreeg deze week ook weer eens de vraag waarom ik niet overstap op een spiegelreflex, maar ik zie dat gezeul met een tas met lenzen toch echt niet zitten. Ik blijf lekker de Powershot SX50 HS trouw.

  Like

 11. Leuk dat je nu ook de stap naar spiegelreflex en een macrolens hebt gemaakt. Er gaat denk ik een nieuwe wereld voor je open. Op internet is veel informatie te vinden over hoe je dit nog beter kunt doen o.m. via digital photography school en light stalking. Bijvoorbeeld http://www.lightstalking.com/6-tips-for-successful-macro-photography. Heel veel success toegewenst. Ik zie de resultaten met veel plezier voorbij komen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

natuurmens

A topnotch WordPress.com site

OpinieZ

Politiek & Maatschappij

Natuurfreak3

Op wandel in de natuur met zijn ontelbare geheimen

Picpholio Nature Photography

Photography can help to increase the respect for our environment.

Alle beestjes groot en klein

Verassingen in het stroomgebied van de Rode beek

NATUURVERSLAVING

De wonderen der natuur op het netvlies van Willem Bosma

Ontdek je plekje - Discover your spot

Algemene hobby fotografie - General hobby photography

Miles from our home

Somewhere on the road...

Welkom op Sandra Brennands FOTO-Reisverslagen blog

Wil jij graag voor je vakantie weten wat er zoal te zien is? De bestemmingen die wij bezocht hebben kun je hier bekijken met zeer veel foto's van natuur, flora en fauna.

VAN KLEIN EN GROOT

foto's van kleine beestjes, bloemen en planten.

Tuinsprokkels van Anna

Macrofotografie vanuit onze tuin.

wdemey

A great WordPress.com site

MARKO SPACE

PHOTO BLOG

altijdmooiweer

wat ik onderweg zoal tegenkom

Coen van Bendegom

Travel & Wildlife Photography

David Scholte

My portfolio of photography. Netherlands

wouternatuurfotos

Zelfgemaakte foto's van vogels en zoogdieren

micheljansenfotografie - Landscape-Long exposure photography

Landschaps-Langesluitertijdfotografie in Rotterdam

Amazing World

Photography is magic

Nature and Wildlife Pics

Photos of Birds, Bugs, and Buds

Pe's fotoblog

WELKOM OP MIJN FOTOBLOG

mooieplaatjes

Foto's van wat er al zo voor mijn camara komt

Judith van Royen

Fotoblog over de natuur van dichtbij.

bilderladen

visuelle Impressionen

Bente Haarstad Photography

This site is mainly about pictures, from the middle of Norway. Click a picture to read posts.

Phil Lanoue Photography

I previously worked as a news and sports photographer. Recently I have been enjoying wildlife photography. My approach toward bird photos is similar to sports photography. I attempt to capture mostly action and hopefully a unique perspective.

JoseRaSan66

Cuando Lo Pequeño Se Hace Visible...

O O S T E R B O E R T J E

FOTO'S VAN REIZEN, VAREN EN ALLES WAT IK TEGENKOM

Antoinette Duijsters

Een andere WordPress.com site

Natuurlijk België

Gauthier Vandenbossche Landscape Photography

de Brabander Geert Fotografie

Click on the title and scroll down

Macro imaging

The small world of insects

Ramirezi

Bioblog

Marijke 's FOTOkast

vakantie - foto 's ..... en nog meer !

Carl Noya

Natuurfotografie

timfotos

mijn zelfgemaakte vogel foto's

Blomsterphoto

Blomsters et cetera, macrofotografie

Yvonne's fotoblog

"A picture is worth a thousand words."

Mantingerveld

Verslag van de activiteiten en gebeurtenissen op en rond het Mantingerveld en Mantingerbos en -Weiden en vermeldswaardige ontwikkelingen.

%d bloggers liken dit: