Liever fluitconcert dan carnaval …   13 comments

Een stukje van het IJzeren bos in Susteren waar ik vaak kom en waar ik nog nooit een mens ben tegengekomen, leek me zeer geschikt om de carnaval te ontwijken.

DSCN1909

 

Ook deze keer was er geen mens te bekennen.

DSCN1880

 

Maar stil was het er allerminst … Een fluitconcert van jewelste door vele verschillende vogeltjes. Heel wat mooier om naar te luisteren dan hoempapa liedjes.

Toch kon ik niet zo heel veel vogeltjes zien … Ik zag wel meerdere bonte spechten, boomkruipers en boomklevers. Een echt lentegevoel kreeg ik toen ik een tjiftjaf hoorde en zag. Ik heb de genoemde soorten ook allemaal op de foto, maar niet erg goed gelukt.

Op een plekje waar ik even van de zon zat te genieten hoorde ik de bekende zachte geluidjes van staartmeesjes. Opvallend hoe nieuwsgierig die beestjes toch altijd zijn. In tegenstelling tot andere vogeltjes komen staartmeesjes juist steeds dichter in je buurt, zo dichtbij als ze durven.

DSCN1901

 

Twee groene spechten eten mieren in een grasveld. Ze zagen mij eerder als ik hun, dus gingen ze er als een speer vandoor.

Staand aan de Geleenbeek, hoor ik een ijsvogel roepen. Twee seconden later vliegt ze over het water aan me voorbij.

DSCN1879

 

Ik volg de beek in de richting waarop de ijsvogel gevlogen is. Op een aantal meters van mij, in een stukje weiland zie ik een veldleeuwerik. Voor mij de eerste keer dat deze soort niet wegvliegt de hoogte in, maar rustig verder foerageert zonder zich iets aan te trekken van mij.

veldleeuwerik

 

Het ijsvogeltje zie ik echter niet meer. Ik steek de provinciale weg over om daar de beek verder te volgen. Hier ben ik nog nooit eerder geweest.

Ik tref verschillende aardhommels, yes … Het wordt echt lente. Op een verse koeienvla zitten een hele bups strontvliegen. Lelijke beestjes? Ja, maar toch leuk om als eerste insecten van dit jaar vast te leggen.

DSCN1912

 

Het is een wat ingewikkeld plaatje. Een ander soort vlieg (of is het een vrouwtje??) wordt belaagd door een harige man, die vervolgens weer weggetrokken wordt door een andere harige man. Ik zie vooral veel poten haha.

Dan zie ik een zilverreiger over me heen vliegen. Een heel eind verder landt die in een hoge boom.

DSCN1920

 

Er is hier verder niet veel te zien. Ik draai me om en loop terug. Dan hoor ik plots die ijsvogel weer. Ik blijf stokstijf staan en het beestje land warempel vlak voor me op een tak. Ik schiet snel 1 foto en dan heeft ze me gezien. Vliegensvlug gaat ze er weer vandoor.

DSCN1923

 

Lekker opgeknapt van deze lentedag loop ik terug naar mijn auto.

13 Reacties op “Liever fluitconcert dan carnaval …

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Ik ruil de carnavalsfestiviteiten graag in voor een wandeling die jij maakte. Zoveel moois zien en ook nog voor de lens krijgen vind ik heel bijzonder.

  Like

 2. Beste Sandra,mooie,Edward en Cecile die nemen me de woorden uit de mond,ja die strontvliegen,zijn toch mooie geel doe me al denken aan pasen
  Groetjes Ivonne

  Like

 3. Heerlijk om niets te vieren, ik ga ook heel graag de vrije natuur in ik doe niets liever….

  Like

 4. leuk vertoeven daar wat kan men nog meer verlangen ,echt een plaats om van te genieten .

  Like

 5. Wat mooi allemaal! Ik ben gewoon jalours dat je zoveel prachtige dieren kunt zien ( en fotograferen).

  Like

 6. Ik ga helemaal met je verhaal mee, liever fluitende vogels dan al dat andere gedoe. Super wat je allemaal gespot hebt, en ook nog wat mooie opnames, ik heb er van genoten.

  Groet Peter

  Like

 7. Heerlijk dat je de plekjes weet waar je de rust kunt vinden. En wat een mooie ontmoetingen heb je gehad, met als hoogtepunt natuurlijk de ijsvogel. Altijd leuk om die tegen te komen en je hebt haar er ook nog prachtig op staan. Volgens mij is die andere vlieg inderdaad het vrouwtje van de strontvlieg.

  Gr. René

  Like

 8. Je zal toch in Limburg wonen en dan niet van carnaval houden! Heb met je te doen, hoor. Maar waar dat carnaval al niet goed voor is: toch maar mooi een jsvogel geplaat! gefeliciteerd. Enneh…strontvliegen zijn toch niet lelijk???
  Groet, Dick

  Like

  • Tis dat we het 35 jaar gevierd hebben, en dan heb je het wel gezien, zeker als je geen bierdrinker bent. Maar we vieren eigenlijk helemaal niks, dus echt niks, bij ons is het gewoon elke dag een feestdag met onze tuin en prachtige natuur in de directe omgeving. Gr. Ad (e.v Sandra)

   Like

 9. Gelukkig gaat dat hele carnavalsgedoe hier aan ons voorbij. In jouw plaats zou ik die drukte ook ontvluchten, er gaat niets boven zo’n mooie wandeling in de natuur. Behalve dat het ongetwijfeld lekker was om daar te zijn, heb je er ook weer prachtige foto’s aan overgehouden. Vooral zo’n ijsvogeltje zou ik nog graag eens voor de lens krijgen.

  Like

 10. Mooi al die vogeltjes, Sandra, en wat het carnaval betreft ben ik het van harte met je eens 🙂
  Een tjiftjaf had ik nog in december regelmatig in mijn tuintje: door de milde winter kennelijk geen behoefte wat verder zuidelijk te gaan…

  Like

 11. Sandra wat heb jij een pracht middag gehad daar kan ik alleen maar van dromen
  en wat heb je mooie foto’s gemaakt.

  Like

 12. Ik hoor ook liever een fluitconcert van de vogeltjes hoor Sandra. Heerlijk om in een bos te lopen zonder iemand tegen te komen, en dan dit soort fraaie foto’s maken…wat wil een mens nog meer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

natuurmens

A topnotch WordPress.com site

OpinieZ

Politiek & Maatschappij

Natuurfreak3

Op wandel in de natuur met zijn ontelbare geheimen

Picpholio Nature Photography

Photography can help to increase the respect for our environment.

Alle beestjes groot en klein

Verassingen in het stroomgebied van de Rode beek

NATUURVERSLAVING

De wonderen der natuur op het netvlies van Willem Bosma

Ontdek je plekje - Discover your spot

Algemene hobby fotografie - General hobby photography

Miles from our home

Somewhere on the road...

Welkom op Sandra Brennands FOTO-Reisverslagen blog

Wil jij graag voor je vakantie weten wat er zoal te zien is? De bestemmingen die wij bezocht hebben kun je hier bekijken met zeer veel foto's van natuur, flora en fauna.

VAN KLEIN EN GROOT

foto's van kleine beestjes, bloemen en planten.

Tuinsprokkels van Anna

Macrofotografie vanuit onze tuin.

wdemey

A great WordPress.com site

MARKO SPACE

PHOTO BLOG

altijdmooiweer

wat ik onderweg zoal tegenkom

Coen van Bendegom

Travel & Wildlife Photography

David Scholte

My portfolio of photography. Netherlands

wouternatuurfotos

Zelfgemaakte foto's van vogels en zoogdieren

micheljansenfotografie - Landscape-Long exposure photography

Landschaps-Langesluitertijdfotografie in Rotterdam

Amazing world

Photography is magic

Nature and Wildlife Pics

Photos of Birds, Bugs, and Buds

Pe's fotoblog

WELKOM OP MIJN FOTOBLOG

mooieplaatjes

Foto's van wat er al zo voor mijn camara komt

Judith van Royen

Fotoblog over de natuur van dichtbij.

bilderladen

visuelle Impressionen

Bente Haarstad Photography

This site is mainly about pictures, from the middle of Norway. Click a picture to read posts.

Phil Lanoue Photography

I previously worked as a news and sports photographer. Recently I have been enjoying wildlife photography. My approach toward bird photos is similar to sports photography. I attempt to capture mostly action and hopefully a unique perspective.

JoseRaSan66

Cuando Lo Pequeño Se Hace Visible...

O O S T E R B O E R T J E

FOTO'S VAN REIZEN, VAREN EN ALLES WAT IK TEGENKOM

Antoinette Duijsters

Een andere WordPress.com site

Natuurlijk België

Gauthier Vandenbossche Landscape Photography

de Brabander Geert Fotografie

Click on the title and scroll down

Macro imaging

The small world of insects

Ramirezi

Bioblog

Marijke 's FOTOkast

vakantie - foto 's ..... en nog meer !

Carl Noya

Natuurfotografie

timfotos

mijn zelfgemaakte vogel foto's

Blomsterphoto

Blomsters et cetera, macrofotografie

Yvonne's fotoblog

"A picture is worth a thousand words."

%d bloggers liken dit: